100 dingen week 2: afvalloze week-challenge

In het KRO-NCRV programma 100 dingen gaan bekende Nederlandse gezinnen een maand lang leven met slechts 100 spullen per persoon. Wil jij ook ontspullen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Doe mee met de #KRONCRV100dingenchallenge! 

Elke week lanceren we een nieuwe challenge, waarmee je op een laagdrempelige manier kunt onderzoeken welke waarde spullen voor je hebben. Deze week is dat de afvalloze week-challenge!

Hoe doe je mee?

Ook deze challenge begint maandag. Waar je vorige week 28 spullen hebt weggegeven, is het deze week de bedoeling om niets weg te gooien. Als je beseft hoeveel je weggooit, besef je hoeveel troep je in huis haalt zonder het te gebruiken. En hoeveel extra rommel er dus normaal in je huis (oké, in je afvalbak dan) rondslingert.

Dat is toch helemaal niet moeilijk?

Daar kun je je nog wel eens in vergissen! Bedenk eens hoeveel eten in plastic bakjes zit verpakt! Of de groenteresten die je elke dag weggooit. Kun je ook gebruiken om compost mee te maken! En hoeveel voedsel je in je koelkast hebt liggen en vervolgens ‘vergeet’. Zonde! Zeker als je bedenkt dat er mensen zijn die het minder hebben. Met deze challenge besef je hoeveel je onnodig in huis haalt én weggooit.

Deel je challenge en help mee!

Je voortgang wil je natuurlijk delen met je vrienden, familie en collega’s! Deel daarom een foto van je manieren om afvalloos te leven met #KRONCRV100dingenchallenge en zet anderen in beweging hetzelfde te doen

'100 dingen' is een productie van I Care Producties, mede mogelijk gemaakt door Cordaid. Cordaid zet zich in voor een menswaardig bestaan voor iedereen, dichtbij en ver weg.