100 dingen week 3: 100 dingen-challenge

In het KRO-NCRV programma 100 dingen gaan bekende Nederlandse gezinnen een maand lang leven met slechts 100 spullen. Wil jij ook ontspullen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Doe mee met de #KRONCRV100dingenchallenge!

Elke week lanceren we een nieuwe challenge, waarmee je op een laagdrempelige manier kunt onderzoeken welke waarde spullen voor je hebben. Deze week is dat de 100 dingen-challenge!

Hoe doe je mee?

Als het goed is heb je de smaak van het ontspullen al flink te pakken. Deze week is de ultieme #KRONCRV100dingenchallenge: leef een week lang met 100 dingen. We snappen heus wel dat je niet de gelegenheid hebt om een vrachtwagen vol te laden en al je spullen naar een opslag te brengen. Maar het kan ook anders. Begin met het maken van een lijst met de 100 dingen die je wil gaan gebruiken.

De spullen die je niet wil gebruiken kun je bijvoorbeeld in een hoek van de kamer schuiven. Stop het in dozen, stapel alles op en dek het af met een kleed. Zo voorkom je dat je verleid wordt om ze tóch te pakken.

Heb je de ruimte niet om de spullen op te stapelen? Prent je lijst goed in je hoofd, hang hem op en gebruik de spullen die niet op de lijst staan ook echt niet. Dit vergt wat discipline, maar dan kun je wel ervaren hoe het is om een week lang met maar 100 dingen te leven!

Deel je challenge en help mee!

Hou je vrienden en collega’s op de hoogte van je challenge! Wat vind je moeilijk en waar loop je tegenaan? Deel een foto van hoe jij leeft met 100 spullen met de #KRONCRV100dingenchallenge en zet anderen in beweging hetzelfde te doen.

'100 dingen' is een productie van I Care Producties, mede mogelijk gemaakt door Cordaid. Cordaid zet zich in voor een menswaardig bestaan voor iedereen, dichtbij en ver weg.