3 brandende vragen aan Yvon

Al tientallen boeren vonden een partner in het succesvolle tv-programma Boer zoekt Vrouw. Mede dankzij de tomeloze inzet van Yvon Jaspers, die deelnemers soms over de drempel heen moet sleuren.

We stellen Yvon drie vragen die iedereen in z'n hoofd heeft zitten tijdens het kijken van Boer zoekt Vrouw.

1. Welke tip geef je boeren die niet kunnen kiezen?

‘Bijna iedereen heeft een plaatje in zijn hoofd van de ideale partner. Zeker als je er lang over hebt kunnen fantaseren. De kunst is om dat plaatje los te laten en eerlijk te kijken naar wie er daadwerkelijk bij je past. Met wie je kunt zijn wie je bent. Boeren die dat voor elkaar krijgen, wandelen nu vrolijk met hun liefde over het erf.

2. In hoeverre raken de heftige emoties van de boeren jou?

‘Als je jarenlang of altijd alleen bent geweest, raak je een beetje gewend aan de eenzaamheid. Je lost dingen in je eentje op. Wanneer er dan lief- de ontstaat, laten deelnemers pas écht zien hoezeer ze daarnaar hebben verlangd. Dat vind ik mooi. Hoe ze zich al die tijd hebben grootgehouden... Ontroerend, en zo herkenbaar! Zolang er geen liefde is, houd je je sterk. Je hebt immers geen keuze. Pas als iemand jou op nummer één zet, durf je die gevoelens toe te laten.

3. De aantrekkelijkste boeren krijgen altijd de meeste brieven. Zij hebben hierdoor meer kans op de liefde, toch?

Boer zoekt Vrouw laat zien dat het aantal reacties helemaal niks zegt. Er zijn boeren met ladingen post die alleen blijven. En boeren met maar enkele brieven die inmiddels getrouwd zijn en een gezinnetje hebben gesticht. Uiteindelijk gaat het erom iemand te vinden die bij je past.’ 

Dit artikel komt uit Vertel.Magazine

Vertel. gaat verder waar onze programma’s stoppen. Beleef de verhalen achter onze schermen in ons ledenmagazine Vertel. en de Vertel. podcast. 

Word lid en ontvang Vertel.