5 ingrediënten voor een perfecte Valentijnsdag

Bijna is het zover. Valentijnsdag: dé dag van de liefde. En die liefde, die moet gevierd worden. Juist in tijden van onzekerheid. Dus vier de liefde met deze 5 ingrediënten voor een perfecte Valentijnsdag!

1. Bereid een heerlijke liefdescamembert

Liefde gaat niet voor niets door de maag, vindt ook BinnensteBuiten-chefkok Alain Caron.
Met deze liefdescamembert op tafel verandert je woonkamer in een heus restaurant. Dus steek een romantische kaars aan, dek de tafel en geniet van het goede eten en van elkaar.

Kijk hier voor het recept

2. Geef je slaapkamer wat liefde

In de slaapkamer staat de liefde centraal. Om deze fijne plek een nieuwe ‘look’ te geven hoeven helemaal geen nieuwe spullen aangeschaft te worden, bewijzen deze vier make-overs. Pak een pot verf, ga aan de knutsel en geef je slaapkamer wat extra liefde!

Kijk hier voor inspiratie

3. Ontdek de liefdevolle dierenwereld

Buitenleven is buitenliefde. En welk dier representeert nou beter de liefde dan de zwaan. Deze prachtige, sierlijke, witte vogels staan erom bekend dat ze een partner voor het leven zoeken en daarmee een familie stichten. Romantisch toch? Dus ga samen met je Valentijn naar buiten en ontdek hoe de dierenwereld barst van de romantiek.

Bekijk hier de zwanendans:

Zwanendans (valentijn)
8 min 10 s
Deze video op je eigen site plaatsen

Het is bijna Valentijnsdag. Dan mogen we aandacht schenken aan de liefde. En welk dier past er beter bij het romantische beeld van de eeuwige liefde dan de zwaan? De sierlijke, witte weidevogel staat erom bekend dat hij een partner voor het leven zoekt en daarmee een familie sticht. Maar zijn zwanen echt zo monogaam als wordt beweerd? Zwanenexpert Jan Beekman kan er alles over vertellen en neemt ons mee het Groninger Landschap in, langs historische riviertjes die meanderen langs grasweides, waar zwanen leven en paren.

4. Zwijmel weg voor de buis

In deze speciale Valentijnsuitzending komen zes singles bij elkaar op een speciale locatie. Alle zes hebben ze wat gemeen: ze zijn op zoek naar de liefde! Samen met culinair expert Alain Caron bereiden ze een speciale ‘Menu d’amour.’ Nestel je met je geliefde op de bank en wie weet zien jullie met je eigen ogen de liefde opbloeien in Menu d’amour!

Bekijk de aflevering

5. Creëer de perfecte borrelplank

Aan het einde van een heerlijke dag is er niks beter dan samen even quality time te hebben met een volle borrelplank en een goed glas wijn. Binnenstebuiten zet de meest unieke en lekkerste hapjes op een rij. 

Kijk hier voor de borrelrecepten

Meer lezen over liefde?

Bij KRO-NCRV vinden we dat we meer liefde aan elkaar moeten geven, maar daarbij mogen we onszelf niet vergeten. Wij bundelen voor jou de meest interessante tips, verhalen en video's over zelfontwikkeling.

Ik ben benieuwd