5 vrouwen van wie je écht iets kunt leren

#GirlBoss, wat is dat? Een #GirlBoss is een ambitieuze en zelfverzekerde vrouw. Spot On zet 5 inspirerende vrouwen voor jou op een rijtje. 

Josh Veldhuizen praat met Spot On over haar Fashion en Lifestyle label dat ze tien jaar geleden oprichtte. Ze werkt als echte ondernemer heel hard om alles te regelen binnen haar bedrijf. Spot On sprak haar over hoe het is begonnen, welke obstakels ze tegenkomt en hoe ze daar mee omgaat. Josh is een échte #GirlBoss. 

1. Beyoncé

Beyoncé, oftewel Queen B, kan niet missen op dit lijstje. Haar debuut maakte ze in de R&B meidengroep Destiny's Child en later veroverde ze de wereld van muziek als solozangeres. Maar het hield niet op bij zingen. De zangeres ging ook de uitdaging van acteren aan en startte haar eigen kledinglijn. Who run the world? 

2. Anna Nooshin

Fashion blogger, presentatrice, online influencer én ondernemer. Anna Nooshin is een echte duizendpoot. Ze runt een online magazine dat maandelijks miljoenen bezoekers trekt, vliegt de wereld over en werkt samen met grote modemerken. Ze legt alles vast op video voor Instagram en Youtube en in twee boeken waarin ze vertelt over haar leven. Ze vertelt over hoe ze dit punt in haar leven heeft bereikt ondanks de tegenslagen in haar jeugd. Ze vluchtte namelijk op zevenjarige leeftijd met haar gezin vanuit Iran naar Nederland en heeft veel tijd doorgebracht in AZC's. Toch zat ze niet bij de pakken neer en werd ze voor velen een inspiratiebron. 

3. Nikkie de Jager

Nikkie de Jager, beter bekend als Nikkie Tutorials, is internationaal beroemd om haar creatieve make-up kunsten. Ze begon in 2008 haar Youtube-kanaal Nikkie Tutorials en 13 jaar later telt haar kanaal ongeveer 14 miljoen abonnees. Een jaar geleden kwam ze in een van haar video's uit de kast als transgender. Ze kwam internationaal in het nieuws en veel mensen lieten weten achter haar te staan. Zo werd ze gevraagd om Verenigde Naties-ambassadeur te worden om zich in te zetten voor gendergelijkheid. #GirlBoss! 

4. Malala Yousafzai

De Pakistaanse kinderrechtenactiviste Malala Yousafzai is pas 23 jaar, maar heeft de Nobelprijs voor de Vrede al op haar naam staan. Ze was veertien toen ze werd beschoten door de Taliban, omdat ze streed tegen de ban die besloot dat meisjes en vrouwen niet naar school mochten. Ze begon een jaar later het Malala-fonds om meisjes over de hele wereld te helpen om toegang te krijgen tot onderwijs. Ze reist over de wereld en ontmoet wereldleiders om met ze te praten over de rechten van vrouwen en kinderen. 

5. Kijk eens in de spiegel. Jij! 

Precies, de laatste #GirlBoss ben jij. Heb vertrouwen in jezelf! Stel haalbare doelen voor jezelf en ben niet bang om fouten te maken. 

Lees hier hoe je haalbare doelen stelt

Wil je meer verhalen over inclusiviteit?

Interessante tips, verhalen en video's? Wij bundelen ze voor jou op onze themapagina inclusiviteit.

Ik ben benieuwd