Niets is feestelijker dan het bakken van een taart op je verjaardag, toch? Zo denkt chef-kok en patissier Ramon Brugman van BinnensteBuiten ook. Zijn favoriet? Lees daarvoor gauw verder.

Chefkok Ramon Brugman 5x beste gebakjes recepten

1: De slagroomtaart 

Het is de Hollandse verjaardagstaart bij uitstek: de slagroomtaart. Hoe leuk om deze eens zelf te maken? Ramon weet er wel raad mee.

2. Chipolatataart met room en vruchtjes 

Met deze showstopper kun je niet meer om een verjaardag heen. Denk maar aan het biscuitdeeg, de banketbakkersroom, Zwitserse room, gehakte bitterkoekjes, stukjes perzik, een laagje abrikozenjam en botercrème. En dat dan omhuld met marsepein...ben je al weggezwijmeld?

3. Friese koek 

Ramon is ook dol op de oranjekoek: een bekend Fries gebakje. Stevig maar fris door de snippers sinaasappelschil en anijszaadjes. In één woord: feest. 

4. Gevulde koeken 

Niet echt een gebakje, maar wel een favoriet van Ramon: de good old gevulde koek. Wie kent 'm nou niet? Grappig: deze koek wordt ook wel gevuld heertje of gevulde herenkoek genoemd.

5. Ramons favoriet: aardbeienschelpen 

Met het zonnetje op je bol is de aardbeienschelp met chocoladebodem, banketbakkersroom en slagroom de perfecte traktatie. Extra bonus: handig per stuk gemaakt, zodat je geen geknoei hebt met een mes. Zo uit het vuistje, daar houden we van!

Op zoek naar meer inspiratie? 

In de nieuwsbrief Aandacht voor eten praten we je bij over alle voedselnieuwtjes, recente recepten, interessante programma’s en handige tips. Schrijf je hier meteen in. 

Meer weten over eten

Abonneer je hier.

ramon brugman aandacht voor eten nieuwsbrief onze boerderij
Welk gebak spreekt jou het meest aan?
Choices