7 groene producten om mee te nemen op reis

Kris wil graag zo duurzaam mogelijk reizen. Zo legt ze de reis per trein af. In haar nieuwste video pakt zij haar backpack in. Benieuwd? Bekijk hier haar backpack vol duurzame producten.

1. Tweedehands kleding 

Haar eerste stop: Scandinavië. Een plek waar het in de winter erg koud kan zijn. Kris kiest dan ook voor tweedehands truien (van wol). Tweedehandskleding is natuurlijk een duurzaam alternatief. Of je nou naar de sneeuw gaat of naar de zon: tweedehands is veel leuke kleding te verkrijgen. 

2. Duurzame deodorant 

Tijdens een reis kan je het behoorlijk warm krijgen. Om toch lekker te ruiken, kiest Kris een duurzaam alternatief. Een natuurlijke, plasticvrije deodorant. Deze is beter voor mens en milieu.

3. Duurzaam wattenstaafje 

Iedere dag nieuwe wattenstaafjes gebruiken is niet zo duurzaam. Onder andere het plastic van het wattenstaafje is niet goed voor het milieu. Kris neemt een herbruikbaar wattenstaafje mee. Deze is, mits je het goed afspoelt, 100 dagen opnieuw te gebruiken. 

4. Alles-in-1 zeep 

Dit is natuurlijk superhandig als je gaat reizen met een backpack. Veel ruimte heb je niet in een rugzak. Met een alles-in-1 zeep bespaar je veel ruimte. Zo kan Kris haar lichaam, haar, maar ook vieze vaat met haar alles-in-1 zeep schoonmaken. Tip: het is misschien wel handig om voor de vaat een apart stukje te gebruiken!

5. Duurzame tandenborstel 

Kris maakt gebruik van duurzame tandenborstels. Er bestaan verschillende duurzame alternatieven. Kies jij voor een tandenborstel van gerecycled plastic of bamboo? 

6. Opvouwbare én herbruikbare- bakjes en tasjes 

Op die manier ga jij voedselverspilling tegen, zonder dat je veel ruimte moet inleveren. De herbruikbare bakjes zijn namelijk ideaal voor Doggy Bags. Dat is eten wat je mee mag nemen uit een restaurant, mocht je het niet op kunnen. Zo heb je voor een later moment weer een lekker goede maaltijd. Doordat je de bakjes en tasjes kan hergebruiken, verspil je aanzienlijk minder plastic.

7. Thermosfles 

Met een thermosfles hoef jij geen plastic flesjes of bekertjes te gebruiken. Nog een voordeel: jouw drankjes blijven gewoon lekker op temperatuur. 

Benieuwd hoe Kris zich voorbereid op haar reis? 

Bekijk hier de video!

Kris Switser

Kris reist in haar eentje door Europa. In een rolstoel. En dat probeert ze ook nog eens zo duurzaam mogelijk te doen. Meer weten over haar avonturen?

Kris Switser