Aan tafel bij familie Buddenbruck

Elke avond is het in huize Buddenbruck de taak van Thaila om voor het avondeten te zorgen. Nu ze samen met Xavieé een koolhydraatarm dieet volgt zorgt Thaila voor een gevarieerd voedingspatroon. Maar komt ze niet af en toe in de verleiding om toch iets minder gezonds te eten?

Bij de familie Buddenbruck volgen alleen Thaila en Xavieé een koolhydraatarm dieet. Ze proberen zoveel mogelijk gezond te eten. Dit zie je vooral terug in het avondeten. Thaila kookt zes keer in de week en maakt voor haarzelf en Xavieé meestal een andere maaltijd klaar. Wanneer de rest van het gezin aardappelen te eten krijgt, heeft Thaila voor wortelschijfjes gezorgd. Dit was te zien in de eerste aflevering van Een huis vol.

Thaila Buddenbruck

Ongeveer één keer in de twee weken houden Xavieé en ik een cheatday.

Aan tafel bij familie Buddenbruck
Aan tafel bij familie Buddenbruck.

Lusten de kinderen alles?

“Ik heb eigenlijk wel makkelijke kinderen”, vertelt Thaila. “In huize Buddenbruck is er één iemand die geen groenten eet en dat is Miguel.” Daarnaast maakt Thaila vaak gebruik van vegeta kruiden. “Dit zijn kruiden die ze vooral gebruiken in de Bosnische keuken”, legt Thaila uit. “Die moet ik echt altijd standaard in huis hebben. Daarnaast maak ik vooral veel ovenschotels.”

Cheatday

Daarnaast vindt Thaila het ook belangrijk om jezelf af en toe eens te verwennen: “Ongeveer één keer in de twee weken houden Xavieé en ik een cheatday. Tijdens een cheatday eten we af en toe iets lekkers. Denk aan stukje chocola of een kommetje chips. Het is namelijk wel zwaar voor Xavieé om de andere kinderen wel te zien snoepen of iets lekkers te zien pakken. Dus daarom hebben we een cheatday in het leven geroepen. Eigenlijk als een soort van beloning, omdat je dan al die tijd toch hard gewerkt hebt.”