Actie Warm Hart

Actie Warm Hart is de goede doelen actie van KRO-NCRV. Met Actie Warm Hart geeft KRO-NCRV een mooi bedrag aan een paar goede doelen. Doelen die op een bijzondere manier bijdragen aan een warme samenleving, waarin we omkijken naar elkaar.

Dit jaar steden maar liefst 104 goede doelen om de hoofdprijs van € 10.000,- en werd een recordaantal van totaal 33.967 stemmen uitgebracht. Peter Kuipers, directievoorzitter KRO-NCRV, NPO Radio 2-dj Emmely de Wilt en presentator Daan Nieber vormden de driekoppige jury die uit de vijf finalisten de winnaar kozen.

Na de online presentaties door de finalisten, op zaterdag 12 december, koos de jury Stichting Phéron als hoofdwinnaar van de Actie Warm Hart 2020. Daarmee ontvangt zij een donatie van € 10.000 ,- om haar prachtige werk voort te zetten. De stichting is een initiatief van Sharon Gajadin en steunt ouders en naasten en helpt hen in beweging te brengen rondom het verlies én afscheid van hun baby.

Peter Kuipers:

“De stilte die een ouder ervaart in zo’n situatie is om kippenvel van te krijgen. Fantastisch hoe Sharon, initiatiefnemer van deze stichting, vanuit haar eigen ervaring andere ouders en naasten wil helpen. Met de Phéron Memory Box kunnen ouders de korte tijd met hun kindje zo waardevol mogelijk maken en een blijvende herinnering creëren voor later”.

De jury vond de keuze dit jaar lastig, door de overtuigende en persoonlijke presentaties van de finalisten, dat de vier overige finalisten (Keep The Heartbeat Going, Stichting Tiga Batang Air, Stichting Mariette’s Child Care en Stichting Avavieren) allemaal een donatie van € 5000,-  mochten ontvangen.

Heeft u nog vragen? Mail dan naar actiewarmhart@kro-ncrv.nl