Omschrijf in 3 regels de missie van uw goede doel

Als gezamenlijke Rotary Clubs in Zuid-Kennemerland ondersteunen wij de missie van de Haarlemse Alliantie Tegen Kinder Armoede (HATKA) en die luidt: In 2030 is geen enkel kind meer de dupe van armoede én komen er geen nieuwe gezinnen in armoede meer bij.

Waar zal het geld aan besteed worden?

Besteding gaat naar het bekend maken en uitvoering geven aan de aanpak van de HATKA. De Rotary stelt hiervoor haar arsenaal aan Kennis belangeloos ter beschikking voert hands-on projecten uit en organiseert fundraising rond de drie hoofdthema's van de HATKA aanpak. Zie de geuploade foto onder goed doel.

Wat is uw reden om dit goede doel aan te melden?

Wij leven in een welvarend gebied. Toch groeien ook bij ons om de hoek kinderen op in armoede. Armoede in een gezin zorgt voor stressvolle ervaringen die de gezondheid van kinderen niet ten goede komen. Uit angst voor kosten mijden gezinnen in armoede vaak de huisarts, tandarts of medisch specialist. Ook op latere leeftijd leidt dit tot een grotere kans op (chronische) ziektes en ongezond gedrag en een significant kortere levensduur. Daartegen willen wij ism de HATKA een vuist maken.