Omschrijf in 3 regels de missie van uw goede doel

2CU is de stem van ouders die een kind hebben met zeer ernstige verstandelijke en meervoudige beperkingen (ZEVMB). Wij zetten de kennis, ervaring en ideeën van ouders in en komen op voor de belangen van kind en gezin. Bij 2CU vinden ouders elkaar voor herkenning, erkenning en steun als een warme winterdeken.

Waar zal het geld aan besteed worden?

De zorg voor een kind (18-/18+) met ZEVMB is levenslang en levensbreed. 2CU staat voor leven in plaats van overleven.

2CU is de belangenbehartiger voor mensen met ZEVMB en hun naasten. Wij zijn de stem van ouders en laten die horen.
Wij trekken aan de bel daar waar nodig, participeren in het ZEVMB-kenniscentrum en ondersteunen wetenschappelijk onderzoek naar kwaliteit van leven voor mensen met ZEVMB.

2CU verbind ouders met elkaar door middel van het hosten van een ZEVMB–ouderplatform. En door het organiseren van leuke en/of informatieve bijeenkomsten en gezellige familiedagen; toegankelijk én leuk voor het hele gezin. Zodat opsplitsen een keer niet nodig is.

2CU gelooft dat ZEVMB-projecten alleen succesvol kunnen zijn, wanneer ouders met hun ervaringen en ervaringsdeskundigheid worden ingezet. Reden waarom wij ouders trainen tot OuderExperts die verder kijken dan alleen de zorg voor hun eigen kind en gezin.

Wat is uw reden om dit goede doel aan te melden?

Enerzijds omdat zichtbaarheid door aandacht de enige manier is om de onzichtbare ZEVMB-groep te bereiken.
Wij hopen hiermee die ouders te bereiken die ons tot nu toe nog niet hebben gevonden.

Anderzijds omdat onze stichting kan alleen bestaan door giften van fondsen en subsidies. Deze hebben wij hard nodig voor het organiseren van onze verbindende activiteiten.