Stichting BlijeGift

 

Stichting BlijeGift ondersteunt 176 huishoudens die NIET in aanmerking komen voor een wekelijks pakket via de voedselbank. Wij ondersteunen gezinnen/alleenstaanden met structurele armoede maandelijks met levensmiddelenbonnen. Kinderen gaan nog steeds zonder ontbijt naar school, s'avonds geen gezonde maaltijden.

Waar zal het geld aan besteed worden?

BlijeGift besteed het geld aan 176 huishoudens aan levensmiddelen bonnen voor gezinnen met structurele armoede. Deze gezinnen kunnen dan zelf naar de winkel voor gezonde maaltijden te kopen. ook dan is er minder tot geen voedselverspilling, men koopt wat nodig is. Onze gezinnen worden gescreend door geregistreerde hulpverleners.

Wat is uw reden om dit goede doel aan te melden?

De reden is puur omdat wij gezinnen via hulpverleners aangemeld krijgen, omdat zij niet in aanmerking komen bij de voedselbank voor een wekelijks pakket. * Gezinnen hebben zo'n € 15.00 boven de norm van de voedselbank te besteden, dus geen pakket. * Gezinnen hebben 3 jaar pakket ontvangen via de voedselbank, dan ga je gewoon van de lijst af zonder pardon. * Vanwege de corona gezinnen nu zonder baan. * Gezinnen met dieet gezondheids klachten hebben niet veel aan pakket voedselbank. * onze gezinnen hebben grote structurele armoede. Niet acceptabel zeker niet voor kindertjes.