Stichting Celebritrees

 

Wij willen van bomen, met name de 21 levensbomen uit de Keltische Bomencirkel, sterren maken. Net als beroemdheden zijn namelijk alle bomen zeer getalenteerd. Met onze unieke projecten motiveren en inspireren we mensen om zoveel mogelijk (levens)bomen te planten met als doel de aarde mooier en gezonder te maken.

Waar zal het geld aan besteed worden?

Wij realiseren op dit moment het project Birds & Beezzz. Afgelopen voorjaar hebben basisschoolleerlingen o.l.v. een kunstenaar, hovenier en imker hun eigen 'Cirkel of Life' aangelegd in Eemnes. Die gemeente heeft een saai stuk grond aan hen beschikbaar gesteld. Hiervoor zijn ze zelf de komende vijf jaar verantwoordelijk. De kunstenaar leerden hen over de schoonheid van kunst en kleuren. Samen met hem maakten de kinderen veel kleurige bijenhotels en vogelkasten. Die zijn bevestigd aan het kunstwerk dat de kunstenaar zelf maakte. Van de imker en hovenier leerden ze over het grote belang van voldoende bijen en bloemen. Ons doel met dit project is om kinderen te leren op langere termijn te gaan leren denken. Een boom die je nu plant is pas over tien jaar echt waardevol. Maar daarna zal die boom nog honderden jaren een positief effect op het klimaat blijven hebben! Ook kunst wordt gemaakt om er veel mensen nog heel lang van te kunnen laten genieten. Op 1 september komt de burgemeester van Eemnes samen met de leerlingen het hele project officieel openen. Het liefst willen we in elke Nederlandse gemeente zo'n saai stuk grond gaan omtoveren in een 'Cirkel of Life' vol leven en kleur. Van dit hele project hebben we ook een TV-registratie gemaakt. Lisa Wade (bekend van School TV) heeft dit gepresenteerd. Om nu met het 'Birds & Beezzz' project goed en snel van start te kunnen gaan kunnen wij als jonge Stichting (de oprichting was in december 2020) elke euro natuurlijk heel goed gebruiken!

Wat is uw reden om dit goede doel aan te melden?

Het 'Birds & Beezzz' project willen wij als televisie programma graag onder de aandacht brengen. Het "Birds & Beezzz" project past goed bij de maatschappelijk missie van de KRO/NCRV Wij hebben als Stichting Celebritrees nu financiële middelen nodig om onze idealen te kunnen verwezenlijken.