Stichting living memories

 

Stichting Living Memories wil het voor zoveel mogelijk ouders, broers en zussen van terminaal zieke kinderen mogelijk maken hun dierbaren dichtbij zich te houden door middel van het maken van audio- of videoportretten. Deze portretten worden kosteloos aan de nabestaanden aangeboden. De stichting beoogt hiermee een belangrijke bijdrage te leveren aan de rouwverwerking van de nabestaanden.

https://www.stichtinglivingmemories.nl/ervaring/jaxx

Lees hier het hele verhaal over Jaxx en bekijk de beelden die Stichting Living Memories maakte.

Waar zal het geld aan besteed worden?

Stichting Living Memories kiest ervoor de videoportretten gratis aan te bieden aan de gezinnen die zich aanmelden. Door langdurige ziekenhuisbezoeken lopen ouders van ernstig zieke kinderen al tegen genoeg hoge kosten aan. Tegelijk zijn veel ouders niet in staat om te werken, omdat ze bij hun kind moeten en willen zijn. Stichting Living Memories vindt dat een blijvende herinnering aan een ernstig ziek kind niet afhankelijk mag zijn van iemands portemonnee. Door deze keuze is de organisatie afhankelijk van sponsors en donateurs. 

De kosten die de stichting maakt, worden zo laag mogelijk gehouden door te werken met vrijwilligers en zoveel mogelijk praktische zaken gesponsord te krijgen. Maar helemaal kosteloos werken, is niet mogelijk. Een video gemaakt door Stichting Living Memories kost ongeveer €750. Met een bedrag van €10.000 kan de stichting zeker dertien gezinnen een video geven. 

Stichting Living Memories is een Erkend Goed Doel. Dat betekent dat voldaan wordt aan strenge kwaliteitseisen. Toezichthouder CBF controleert dit. Zo weet je zeker dat zorgvuldig omgegaan wordt met elke euro en verantwoording wordt afgelegd.

Wat is uw reden om dit goede doel aan te melden?

In 2019 heeft stichting Living Memories een video portret van onze zoon gemaakt. Hij is geboren met een hartafwijking die inoperabel bleek na de geboorte. Een vrijwillige cameravrouw heeft een dagdeel gefilmd bij ons thuis, zodat wij een prachtige video hebben gekregen. Doordat ons zoontje maar 6 weken oud mocht worden, hebben een hoop mensen hem nooit kunnen ontmoeten. Deze video hebben wij op de uitvaart van onze zoon laten zien, achteraf kregen wij te horen dat de genodigden door het zien van de video, een beetje het idee en gevoel hadden gekregen dat zij onze zoon hebben leren kennen. Iets wat wij met eigen beelden niet voor elkaar hadden kunnen krijgen. Voor de toekomst is deze video voor ons ook van onschatbare waarde. Wij kunnen blijven kijken naar onze zoon en wij kunnen zijn zusje laten zien wie haar broer was. De herinnering aan onze zoon Jaxx zal hierdoor levendig blijven.