Omschrijf in 3 regels de missie van uw goede doel

De vriendenstichting helpt projecten te realiseren waardoor de patiënt zich beter voelt tijdens een behandeling en/of het verblijf binnen het Maasstad Ziekenhuis. Daarnaast stimuleert zij wetenschappelijk of innovatief onderzoek gericht op het genezen van ziektes of het leven met een ziekte draaglijker te maken.

Waar zal het geld aan besteed worden?

Beschermde Wiegkamer in het Maasstad Ziekenhuis. Ieder kind zou in een veilige omgeving geboren moeten worden. Maar een veilige omgeving is niet voor iedereen een vanzelfsprekendheid. Sommige vrouwen zijn ongewenst zwanger en kunnen om verschillende redenen geen beroep doen op de reguliere hulpverlening. De mogelijkheid om afstand te doen van de baby zonder dat iemand hier iets van weet kan een verschil maken voor de veiligheid van zowel de moeder als haar kind.

Stichting de Beschermde Wieg, het Maasstad Ziekenhuis en het Ikazia Ziekenhuis komen op voor deze kwetsbare vrouwen en hun baby’s door een Beschermde wiegkamer in het Maasstad Ziekenhuis te creëren.

In deze kamer is het mogelijk om de baby warm en veilig op te vangen. Er staat een bedje en een stoel, zodat de moeder in alle rust afscheid kan nemen van haar baby. Het is mogelijk voor de moeder om met iemand anoniem in gesprek te gaan. Deze keuze maakt zij zelf. Mocht de moeder besluiten weg te gaan dan sluit de deur achter haar. De zorgmedewerkers krijgen hiervan een signaal zodat het kindje snel de nodigde zorg krijgt.

Wat is uw reden om dit goede doel aan te melden?

Als moeder, is het niet te bevatten in welke uitzichtloze situaties deze vrouwen zich bevinden dat ze hun pasgeboren kindje achter moeten laten. Omdat ze vaak geen (veilig) eigen netwerk hebben en de stap niet durven of kunnen zetten naar de reguliere zorghulp, blijven ze onder de radar. Iedere baby hoort een veilige start te krijgen en de medische hulp die het nodig heeft.