Omschrijf in 3 regels de missie van uw goede doel

Zo'n 400 vrijwilligers maken dagelijks het verschil maken in het leven van vele dorpsgenoten via het platform VIPvoorelkaar: voor en door inwoners van Gilze en Rijen. Voor iedereen is plek en we koesteren alle talenten in onze dorpen. Van maatjesprojecten, ontmoetingen, klushulp in tuin en huis, tot vervoer, financiële maatjes, Repair Café en verschilmakers."

Waar zal het geld aan besteed worden?

Het geld komt rechtstreeks ten goede aan activiteiten voor inwoners uit Gilze, Rijen en omgeving die als doel hebben om eenzaamheid en armoede tegen te gaan. Denk aan het organiseren van een Kerst- en Paasbrunch voor inwoners die gezelschap zoeken, vluchtelingen die koken voor buurtbewoners, budgetsafari waarin mensen op een luchtige manier leren om slim om te gaan met geld en het geven van trainingen grip op je knip, maar ook het inrichten van een ontmoetingsplek in het dorp waar mensen warm kunnen zitten, zelf koffie en thee kunnen maken en de krant kunnen lezen en bijvoorbeeld samen een spelletje kunnen doen.

Wat is uw reden om dit goede doel aan te melden?

VIPvoorElkaar is er dóór en vóór inwoners. Voor iedereen is plek. De ene keer kan iemand hulp vragen en de andere keer kan deze persoon hulp aanbieden. Iedereen kan meedoen binnen de eigen mogelijkheden. We zien ook dat er vriendschappen ontstaan tussen maatjes en tussen mensen die elkaar anders niet vanzelfsprekend zouden ontmoeten. Mensen die eerst zelf komen met een hulpvraag, helpen daarna anderen. Het zelfvertrouwen neemt toe, maar ook het begrip voor elkaar. Zo ontstaat er een sneeuwbaleffect waardoor waardoor mensen fijner wonen en mee kunnen doen in de samenleving en weten waar ze hulp kunnen vinden op momenten dat ze tegenslag ervaren. VIP werkt samen met zorginstellingen, gemeente, ondernemers maar ook met kerken, het AZC en andere vrijwilligersorganisaties zoals Zonnebloem en de seniorenvereniging en scholen.