Hoe is het om op te groeien in Engeland wanneer je gay bent? Billy zat nog op de lagere school toen hij verkleed als Lady Gaga naar Brighton Pride ging. De Britse documentaire My Gay Life volgt Billy van kind tot tiener en laat zien hoe hij met met zijn homoseksualiteit omgaat en hoe familie en leeftijdsgenoten hem accepteren zoals hij is.

Een kijkje in het leven van Billy

In de zeven jaar dat Billy werd gevolgd, zijn er veel veranderingen in zijn leven met de camera  vastgelegd. De spanningen in het gezin, de gezondheidsproblemen van Billy’s moeder, de scheiding van zijn ouders en de vervreemding van zijn vader zijn gebeurtenissen die Billy vormen terwijl hij opgroeit voor de camera. Met videodagboeken deelt Billy ook zijn worsteling met zelfbeschadiging. Een aangrijpende documentaire over kindertijd, adolescentie, seksualiteit en familie.

#Liefdeisvooriedereen

Net als afgelopen jaar viert KRO-NCRV ook dit jaar Pride Amsterdam, die eind juli begint. Omdat KRO-NCRV gelooft dat de liefde voor iedereen is, staat begin augustus de programmering in het teken van de LHBTIQ+ liefde. Met #liefdeisvooriedereen onderstreept KRO-NCRV deze boodschap op socials, radio en tv.

My Gay Life, maandag 2 augustus om 22.55 uur bij KRO-NCRV op NPO 3.