"Today, I’m ready to speak about something personal that I’m finally comfortable to talk about in my life", begint de Australische profvoetballer Joshua Cavallo zijn Instagrampost. De 21-jarige voetballer komt openlijk uit de kast: "I am proud to publicly announce that I am gay."

Profvoetballer Joshua Cavallo (21) is eerste, actieve voetbalspeler die uit de kast komt

Hoewel Cavallo erg blij is met zijn keuze, om dit met de wereld te delen, was de weg ernaartoe niet makkelijk. Al vanaf jongs af aan droomt Joshua ervan om professioneel voetballer te worden. Hij schrijft: "Toen ik opgroeide, voelde ik altijd de behoefte om mezelf te verstoppen. Ik schaamde me ervoor dat ik nooit zou kunnen doen wat ik het liefst doe en tegelijkertijd homoseksueel zou kunnen zijn."

Om openlijk homo te zijn en gelijk behandeld te worden als andere voetbalspelers, voelde voor hem nooit als realiteit. Tot dan toe leefde hij met de gedachte dat het een onderwerp is waar niet over gesproken kan worden. "Opgroeien als homo en voetballen waren slechts twee woorden die elkaar nog niet eerder hadden gekruist", aldus Cavallo.

Lees ook:

Momenteel is Cavallo de enige actieve professionele voetbalspeler die hiervoor uitkomt. Hij hoopt dat hij op deze manier bijdraagt aan een verandering in de nabije toekomst. Cavallo schrijft: "Ik hoop door te delen wie ik ben, ik anderen mensen die zich identificeren als LGBTQ+, kan laten zien dat ze welkom zijn in de voetbalgemeenschap." Ook hoopt hij andere voetbalspelers in zijn situatie een hart onder de riem te steken: ze zijn niet alleen.