Bekijk de Dominicanenkerk, de Domkerk en de Westerkerk in regenboogkleuren

Liefde is voor iedereen, maar dat is helaas nog niet altijd vanzelfsprekend. Daarom zet KRO-NCRV drie kerken in regenboogkleuren: de Dominicanenkerk in Zwolle, de Domkerk in Utrecht en de Westerkerk in Amsterdam. Dit heeft prachtige beelden opgeleverd. Benieuwd? Kijk dan snel verder!  

Op maandag 1 en dinsdag 2 augustus stond de Dominicanenkerk in Zwolle in regenboogkleuren. De bijna 87-jarige broeder Jozef Essing is al dertig jaar verbonden aan het Dominicanenklooster in Zwolle. “In het huis van God moet iedereen welkom zijn. Als broeder ben ik geroepen om uit mezelf te treden en niet alleen te blijven. Om als liefdevol mens in verbinding te staan met de ander en de moeilijkheden die daarbij kunnen ontstaan niet uit de weg te gaan. Het is enorm waardevol om te mogen zijn wie je bent.”

Het interview met broeder Jozef Essing is vanaf 6 augustus te lezen in KRO Magazine.

Bekijk hier foto's van de Dominicanenkerk in Zwolle in regenboogkleuren. 

Zwolle
Zwolle binnen

Vanaf woensdag 3 augustus tot en met vrijdag 5 augustus is de Domkerk in Utrecht te zien in regenboogkleuren. 

Domkerk
Domkerk buiten

Voor de tweede keer staat de Westerkerk in Amsterdam in kleur in het kader van het initiatief #liefdeisvooriedereen. De Westerkerk staat net als de Domkerk van 3 tot en met 5 augustus in regenboogkleuren. Er wordt live radio gemaakt met programma's als De Wild in de Middag en Volgspot.

Westerkerk binnen
Westerkerk buiten