In aflevering zeven van Onze boerderij: en nu zelf blijkt hoe trots Yvon Jaspers op haar broccoli is: ‘Als het ’s nachts geregend heeft dan verandert de broccoli in een soort kunstwerk.’ Ben jij benieuwd hoe je zelf van broccoli een kunstwerk kunt maken? Wij zetten een paar recepten op een rijtje. Zo weet jij wat je met broccoli moet koken deze week.

Wist je dat je niet alleen de roosjes van de broccoli, maar ook de stam kunt eten. De stam geeft juist een lekkere bite. Je hoeft dus niets van de broccoli weg te gooien. 

Onze BinnensteBuiten chef Sharon de Miranda deelt haar recept voor een heerlijke broccoli ovenschotel. En Ramon Brugman laat ons zien hoe je een hartige taart met broccoli maakt. Of probeer ons recept voor orzo met broccoli, feta en gegrilde paprika.  

Broccoli ovenschotel

Een ovenschotel gevuld met aardappel, broccoli, kaas en smeuïge gehaktballetjes. Terwijl de oven het werk doet, heb jij lekker je handen vrij! Snel, gemakkelijk en smaakvol tafelen dus! 

Hartige taart met broccoli

Als patissier weet onze chef Ramon als geen ander hoe je taarten bakt en daar horen ook hartige taarten bij. Zo maakt hij vandaag een verrukkelijke quiche met broccoli. Lekker met een frisse, groene salade erbij.

 

Orzo met broccoli, feta en gegrilde paprika

Chef-kok Sharon de Miranda maakt orzo met broccoli, olijven, fetakaas en gegrilde puntpaprika's, met daarbij een frisse gazpacho van komkommer.

Eerlijker eten

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief.

gewas yvon jaspers ramon brugman onze boerderij: en nu zelf