De 3 meest gelezen columns van Annemiek Schrijver

Ook dit jaar schreef Annemiek Schrijver weer tal van mooie columns. Wij zetten de drie meest gelezen columns voor je op een rijtje.

Deze columns helpen ons te reflecteren, geven ons nieuwe perspectieven en dagen ons uit om buiten de gebaande paden te denken. 

Annemiek Schrijver
Annemiek Schrijver

'Is ons hart dichtdoen de enige oplossing?'

‘Zouden we ons zo machteloos voelen dat we onze emoties maar op elkaar richten? Wie kent niet de moedeloosheid die als een klamme deken over je heen valt als je beseft hoe kort onze armen zijn? Is ons hart dichtdoen de enige oplossing? Iedereen weet uit ervaring hoe pijnlijk dat is.’

Lees hier de column

Laatst zei een model op televisie dat veel jonge vrouwen schoonheid zien door de ogen van een man. Tijdens mijn jonge jaren viel het ook mij op dat mijn vrouwbeeld enorm gevormd werd door dominante reclameborden van verleidelijke dames. En toen ik veel later voor het eerst op een naaktstrand was zag ik dat er drie soorten mensen bestonden: de man, de vrouw van de billboards en de echte vrouw op dat strand.

Lees hier de column

Mij wordt regelmatig gevraagd of ik geen moeite heb om iemand met een andere geloofsovertuiging dan de mijne te interviewen. Soms is het geen vraag maar een verwijt. En natuurlijk een aanname, alsof de vrager op de hoogte is van mijn geloof. Mijn collega’s en ik ontvangen het liefst mensen in de boshut die echte verwondering in hun bast hebben. Verder wil ik graag leeg luisteren. Nu ik probeer uit te leggen wat dat is, herinner ik me dat er ooit op een bijzonder liefdevolle manier naar mij leeg is geluisterd.

Lees hier de column

Als eerste Annemieks nieuwste columns lezen?

Meld je dan aan voor de inspiratienieuwsbrief! Dan krijg je elke week, naast talloze inspirerende verhalen, als eerste de nieuwste columns van Annemiek Schrijver in je mailbox. 

Ik meld me aan!