De lievelingsfeestdag van familie Buddenbruck is overduidelijk: “Kerstmis!” Thaila is gek op Kerst en heeft de versiering ieder jaar op tijd hangen. Lees hier haar tip om stress tijdens de feestdagen te besparen én 5 leuke activiteiten die je met het gezin kan doen! 

“Alle kinderen en aanhang komen één van de kerstdagen thuis.” Om kerststress in de keuken te besparen, is Thaila gestopt met koken. De familie zet het gourmetstel op tafel! Of ze laten een buffet komen. Voor oud en nieuw maken ze daarentegen wel zelf een feestelijke maaltijd. “Dan komt de familie, maken we lekker eten en maak ik fruitbowls.” De familie maakt daarnaast ook zelf hun oliebollen. “De avond ervoor beginnen Rob en ik al met bakken. Er gaan er ook wel héél veel doorheen. Ik denk wel tegen de 60 of 80 oliebollen.”  

5 tips van de Buddenbrucks voor leuke gezinsactiviteiten 

Door de coronatijd zit je hoogstwaarschijnlijk al veel binnen met het gezin. Wil jij inspiratie voor leuke activiteiten met het gezin? Dit zijn activiteiten die de Buddenbrucks doen. 

 1. Wandelen
  “Lekker wandelen met de familie”, legt Thaila uit. Een heel eenvoudige activiteit, waardoor je even lekker buiten bent.  

 1. Een logeerpartij in de woonkamer
  “Dan gooien we allemaal matrassen neer in de woonkamer en bouwen we tenten. Daar gaan we dan met z’n allen slapen.” 

 1. Filmavond 
  “Van de filmavondjes op de bank kan ik echt genieten”, vertelt Thaila. Zorg voor lekkere snacks, een goeie film en installeer je met het hele gezin op de bank. Zo heb jij jouw echte thuisbioscoop.  

 1. Verstoppertje spelen 
  Thaila vertelt: “Dit kan natuurlijk buiten, maar vanwege het koude weer doen wij dit nu ook wel eens binnen. Het is echt super leuk om dat samen te doen.” 

 1. Familiespelletjes 
  Dit is natuurlijk een heel gezellige activiteit tijdens de kerstdagen. Zorg voor veel familiespelletjes in huis! 

Benieuwd naar de kerstversiering van de familie Buddenbruck? Bekijk dan de video.