Pizza-, pasta-, risotto carbonara. Er bestaan onwijs veel varianten op de traditionele, Italiaanse pasta carbonara. Bekijk hier de meest verrassende recepten! 

Pasta carbonara. Het gerecht is ons met de paplepel ingegoten. Een romige, witte saus die we over onze pasta draperen. Maar wat maakt carbonara, nou carbonara? Weten wij eigenlijk wel wat de echte carbonara is? De Keuringsdienst is nooit te oud om te leren en ontdekt hoe de vork in de steel zit. 

De aflevering is donderdag 18 november te bekijken bij KRO-NCRV om 20:35 uur op NPO 3. 

Heerlijke gerechten

Zin gekregen in een gerecht met carbonara? Lees hier de lekkerste en meest verrassende carbonara gerechten. 

Laten we beginnen met een traditionele Italiaanse pasta carbonara, gemaakt door chef-kok Ramon Brugman. Hij maakt de pasta met een frisse salade met groene asperges. 

Zin in risotto? In dit gerecht laat Ramon jou zien hoe je gemakkelijk de risotto kan klaarmaken. Dit keer maakt Ramon een risotto carbonara met, omdat hij toch op de Italiaanse toer is, ook nog een tiramisu erbij. Binnen een uur heb jij dit heerlijke gerecht mét toetje op tafel staan. 

Zin in een gerecht dat past bij een frisse wijn? Chef-kok Leon maakt speciaal passend bij een frisse wijn dit gerecht. Hiervoor steekt hij de barbecue aan. Je moet voor dit gerecht wel houden van inktvis...

Het meest verrassende gerecht is misschien wel deze pasta met insecten. Insecten worden al langere tijd gezien als een enorm voedzame bron van eiwitten. Chef-kok voegt aan het pastadeeg insectenpoeder toe.