De risico's van het vak

Het pausschap is op zijn zachts gezegd een risicovol ambt. Er zijn altijd wel mensen die je over een balustrade willen trekken of je in een vlaag van verstandsverbijstering tegen de grond willen werken.

Om nog maar te zwijgen van de eeuwenlange traditie van moordaanslagen, verbanningen en vergiftiging. En niet alleen van lang gelden: de aanslag op paus Johannes Paulus II in 1981 staat menigeen nog helder op het netvlies. En ook vandaag de dag zijn er allerhande groeperingen of individuen die paus Franciscus graag van de aardbodem zouden zien verdwijnen. Hoe wordt de paus beveiligd? Als toerist vallen de Zwitserse gardisten met hun hellebaarden meteen op, maar zijn die opgewassen tegen een werkelijke bedreiging? Heeft het Vaticaan een eigen veiligheidsdienst en zo ja: wat doen ze? Daarover praten Andrea en Wilfred in deze nieuwe pauscast: "de risico’s van het vak."

Luister ook de vorige podcast:

Pauscast

Hoe word je heilig?

Heb jij een prangende vraag?

Vraag je je al heel lang af waarom de paus altijd een oude man moet zijn? Of hij wel belasting betaalt? Of waarom een paus een andere naam aan neemt?

Stuur je pausvraag naar pauscast@kro-ncrv.nl en wie weet kunnen we het antwoord op jouw vraag horen in de volgende aflevering!