De Veer-In-Je-Reet Award: Heb jij van corona een feestje gemaakt?

KRO-NCRV reikt dit jaar de Veer-In-Je-Reet Award uit aan een kind met het mooiste initiatief in coronatijd. De Veer-In-Je-Reet Award is een prijs voor kinderen die belangeloos iets gedaan hebben om het leven van anderen wat mooier te maken.

Dit jaar staat de award volledig in het teken van corona-gerelateerde initiatieven van kinderen. Wie gaat er vandoor met deze prijs en €500 voor zijn of haar initiatief?

Presentator Tim Senders zal deze felbegeerde award uitreiken. Hij is blij om te zien hoeveel kinderen zich inzetten om anderen te helpen: “De afgelopen maanden zijn voor iedereen heftig geweest. Kwetsbare mensen hebben het extra lastig deze periode, en ik vond het hartverwarmend om te zien hoe betrokken en enthousiast kinderen initiatieven opzetten om elkaar te helpen. Ik zie kinderen die al maanden elk weekend koekjes bakken voor kwetsbare mensen die niet naar buiten kunnen, en hele klassen die muziek maken voor eenzame ouderen”.

Tim Senders

Ik vond het hartverwarmend om te zien hoe betrokken en enthousiast kinderen initiatieven opzetten om elkaar te helpen.

Vorig jaar won Liam Kruijt deze mooie prijs. Hij ging iedere woensdagmiddag naar verzorgingstehuizen om met ouderen spelletjes te spelen.

De Veer-In-Je-Reet Award zal uitgereikt worden tijdens de jaarlijkse NPO Zapp Awards op 13 februari 2021. Meld je hier aan.