De zoektocht van Sijmen legt geheimen bloot

Sinds de moeder van Sijmen is overleden start de zoektocht naar zijn vader. Maar verschillende DNA-testen onthullen een bizarre wending van het verhaal. 

Sijmen is geboren uit een kortstondige relatie van zijn moeder Jose met een Schotse vrachtwagenchauffeur genaamd Neil. In 1997 ontmoet zijn moeder hem in een truckershotel en ontstaat er een klik tussen de twee. Ze krijgen een relatie; op afstand, want Neil rijdt internationaal. Als Jose zwanger raakt, en Neil hiervan weet, is hij binnen een paar dagen verdwenen. Hij blijkt namelijk al een vrouw en twee kinderen te hebben. 

Onverwacht nieuws

Sijmen is nu 22 jaar en zijn moeder is onlangs overleden. Haar laatste wens was dat Sijmen zijn vader zou ontmoeten. Dus Sijmen start de zoektocht met Spoorloos en die leidt hen naar Edinburgh. Ze vinden hier een dochter van Neil genaamd Kayleigh. Ze nemen een DNA-test af, en wat blijkt: Sijmen en Kayleigh zijn niet gerelateerd aan elkaar.

Drie mogelijke uitkomsten

Dit kan drie dingen betekenen. Neil is niet de vader van Sijmen, of hij is niet de vader van Kayleigh of hij is van geen van beide de vader. Kayleigh krijgt voor het eerst in haar leven te horen dat haar vader haar vader misschien niet is. Een goede reden om dit verder uit te zoeken. 

Kayleigh wilde het nieuws eerst niet met haar moeder delen, haar vader heeft haar toch bedrogen, maar besloot dit uiteindelijk wel te doen voor meer antwoorden. 

Spoorloos
5 min 25 s

Sinds de moeder van Sijmen is overleden start te de zoektocht naar zijn vader. Maar verschillende DNA-tests onthullen een bizarre wending van het verhaal.

Benieuwd hoe dit verhaal nog een staartje krijgt?

Bekijk hier de hele aflevering

Spoorloos, elke maandag om 21.20 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

Meer inspirerende verhalen?

Wij bundelen voor jou de mooiste verhalen over persoonlijke groei. 

Ik ben benieuwd