Deze detectives zie je in januari!

2021 staat bijna voor de deur en dat betekent een maand vol nieuwe Detectives! Wij zetten ze voor jou op een rijtje. 

Detectives
Detectives

Nieuw

Man in Room 301 – dubbelaflevering 1/3

Op een Finse midzomeravond in 2007 gebeurt er iets verschrikkelijks dat het leven van de familie Kurtti voorgoed verandert: peuter Tommi komt om het leven. Twaalf jaar later maakt de familie zich op voor een vakantie in Griekenland. Dan ontvangt Risto Kurtti een mysterieuze brief, waarvan hij vermoedt dat die afkomstig is van de moordenaar van zijn kleinzoon.

Man in Room 301, dubbelaflevering op vrijdag 1 januari om 22.10 uur op NPO 3.

For life: 1/8 - Met de wijheid van nu

Victoria Woll zit in de gevangenis van Innvik. Vijftien jaar eerder werkt Victoria als politierechercheur met haar collega's Ayla en Kit aan de moord op de 34-jarige Siv Bakke, die dood wordt gevonden in het bos. Sivs dochtertje weet te ontsnappen aan de moordenaar. Devold, Victoria's nieuwe chef, wil haar afdeling opheffen, maar dat blijkt lastiger dan gedacht.

For Life, zaterdag 2 januari om 20.25 uur op NPO 3.

Man in Room 301 – dubbelaflevering 2/3

Seppo voegt zich bij zijn familie in Griekenland, waar Risto twijfel zaait bij Leo's vriendin over hoe goed ze hem nu werkelijk kent. In Finland blijft Anna in het geheim afspreken met haar vriendje. Terwijl zij en haar zus op een feestje zijn, ontvangt Risto opnieuw een dreigend bericht. Langzaamaan wordt er meer duidelijk over wat er in 2007 is gebeurd en blijkt de familie de nodige geheimen te verbergen.

Man in Room 301, dubbelaflevering op zaterdag 2 januari om 22.10 uur op NPO 3.

Man in Room 301 – dubbelaflevering 3/3

Mikko vreest voor zijn zoon, die met de mysterieuze Leo aan het klimmen is op een eiland voor de kust. In Helsinki nodigen Anna en Tytti hun nieuwe vriendjes uit voor een etentje bij hen thuis. In 2007 vertelt Risto Eeva de waarheid over Tommi's dood en wordt Elias ondervraagd door de politie. De verklaring van Seppo en zijn vader blijkt voor de jongen vergaande gevolgen te hebben.

Man in Room 301, dubbelaflevering op zondag 3 januari om 22.10 uur op NPO 3.

For life: 2/8 – Pussycat

Politicus Helge Nielsen zakt in elkaar tijdens een toespraak en overlijdt korte tijd later. Wanneer hij een dubieus verleden blijkt te hebben en mogelijk flink wat vijanden, komen Victoria en haar team in actie. Met name Ayla lijkt de zaak aan te grijpen. Vele jaren later zit Victoria nog steeds in de gevangenis en zoekt ze naar antwoorden.

 For Life, zaterdag 9 januari om 20.25 uur op NPO 3.

Silent Witness (serie 21) – Moment of surrender

Terwijl het team onderzoek doet naar de dood van een geheimzinnige man die in een afgelegen reservoir wordt gevonden, moeten Nikki en Jack zien om te gaan met de nasleep van hun Mexico-beproeving. Nikki verdenkt David Cannon van een nauwere betrokkenheid bij Sally's verdwijning, terwijl de ontdekking van het lichaam oude herinneringen naar boven brengt.

Silent Witness, zaterdag 9 januari om 22.10 uur op NPO 2.

For life: 3/8 – Rebel

Victoria en haar team moeten zien te achterhalen wie de moord op hun voormalige korpschef op zijn geweten heeft. Langzaam maar zeker wordt duidelijk dat een gebeurtenis in het verleden een belangrijke rol speelt. Ondertussen zorgt de publicatie van een boek voor spanningen in Victoria's leven. Kit heeft het moeilijk met de dood van Johnsen en zet zijn leven op het spel.

For Life, zaterdag 16 januari om 20.25 uur op NPO 3.

Silent Witness (serie 21) – Duty of candour

Een ziekenhuisdatabase wordt gehackt en de daaropvolgende chantage van patiënten, in ruil voor het stilzwijgen van hun geheimen, zorgt voor een reeks tragische gebeurtenissen. Als het team gevaar loopt, vraagt het zich af of de cyberhack het enige gevaar is. Jack moet besluiten hoe hij zijn ervaring in Mexico achter zich moet laten.

Silent Witness, zaterdag 16 januari om 22.10 uur op NPO 2.

For life: 4/8 – Maneschijn

Victoria ontmoet tijdens een persconferentie Michael Løvlie, een journalist. Ze wordt naar Fredrikstad gestuurd in verband met de moord op een psychiatrisch verpleegkundige. Zeven patiënten zijn stuk voor stuk potentiële verdachten. Vele jaren later zit Victoria in de gevangenis en wordt ze ervan beschuldigd haar vroegere politiechef te hebben aangevallen.

For Life, zaterdag 23 januari om 20.25 uur op NPO 3.

Silent Witness (serie 21) – A special relationship

Een Amerikaanse diplomaat wordt doodgeschoten in een wijk in het centrum van Londen. Dit dwingt het team samen te werken met de ambassade en de FBI en jurisdictionele obstakels te overwinnen. Bij het analyseren van misdaadfoto's en de posities van de lichamen van de slachtoffers ontdekt het team een geheim waarmee de hoogste top van de Amerikaanse regering leefde.

Silent Witness, zaterdag 23 januari om 22.10 uur op NPO 2.

For life: 5/8 – Laatste klusje

Wanneer de archivaris van het Oliefonds vermoord blijkt te zijn, komen Victoria en haar team de zaak onderzoeken. Een ontbrekende telefoon vormt een belangrijke aanwijzing, en al snel blijkt dat het slachtoffer iets te verbergen had. Vele jaren later probeert Victoria vanuit de gevangenis de waarheid over haar voormalige chef boven tafel te krijgen.

For Life, zaterdag 30 januari om 20.25 uur op NPO 3.

Silent Witness (serie 21) – One day

Het psychopathisch gedrag van een inwoonster van een verzorgingshuis zou de oorzaak zijn van een verkeersongeluk, maar klopt dit wel? In hun achtervolging van een misdadiger, ontdoet het team de zorg van zijn schone schijn. Het team vervolgt het onderzoek naar de waarheid rond de onverklaarbare doden in het verzorgingstehuis. Clarissa's vastberadenheid om achter de waarheid te komen, brengt haar leven in gevaar.

Silent Witness, zaterdag 30 januari om 22.10 uur op NPO 2.

Detectives
Detectives

Herhalingen

Endeavour Morse (serie 4) – Lazaretto

Endeavour krijgt de opdracht te waken over Bakewell, een gehospitaliseerde gevangene. Als hij lucht krijgt van duistere geruchten over het ziekenhuis is Endeavour in eerste instantie sceptisch, maar er blijkt al gauw voldoende aanleiding om het mysterie verder te onderzoeken. Daarvoor moet hij echter eerst de confrontatie aan met enkele pijnlijke herinneringen.

Endeavour Morse, zaterdag 2 januari om 23.50 uur op NPO 1 

Endeavour Morse (serie 4) - Harvest

Wanneer een lichaam van 2000 jaar oud wordt gevonden, heropenen Endeavour en Thursday een recentere vermissingszaak. Hoewel de vondst tot nieuwe inzichten heeft geleid, roept de eerdere afhandeling van de zaak ook vele vragen op. Wat is er gebeurd met het slachtoffer? En onder welke mysterieuze omstandigheden is de zaak eerder geseponeerd?

Endeavour Morse, zaterdagnacht 9 januari om 00.10 uur op NPO 1

Dit kun je nog meer zien in januari!

Wij zetten het allemaal voor jou op een rijtje. 

Ik ben benieuwd