We hebben in de maand juli weer spannende detectives klaarstaan! Pak je popcorn er maar weer bij, dit wordt een spannende maand.

The Drowning
Deadwater Fell

Nieuw

The Drowning – aflevering 1/4

De 4-jarige zoon van Jodie Walsh verdwijnt spoorloos tijdens een picknick aan de oever van een meer. De politie gaat uit van verdrinking, maar het lichaam van de jongen wordt nooit gevonden. Jaren later is ze onderweg naar een potentiële nieuwe klant, wanneer een ingrijpende gebeurtenis ervoor zorgt dat ze opnieuw op zoek gaat naar haar verdwenen zoon.

Detectives: The Drowning, maandag 5 juli om 22.20 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.

Deadwater Fell - dubbelaflevering 1+2/4

Na een feestelijke dag in het Schotse dorpje Kirkdarroch gaan de inwoners tevreden naar bed. Maar die nacht breekt er een fatale brand uit in de woning van huisarts Tom en zijn gezin. De verslagenheid is groot, vooral bij hun naaste vrienden. Dan vindt de politie ook nog sporen die erop wijzen dat het hier niet om een ongeluk gaat.

Detectives: Deadwater Fell, zaterdag 10 juli om 20.25 bij KRO-NCRV op NPO 3.

Witch Hunt - dubbelaflevering 1/4

Ida Waage is CFO bij een gerenommeerd Noors advocatenbureau. Als zij op een dag een verdachte transactie moet goedkeuren, krijgt ze argwaan en besluit ze op onderzoek uit te gaan. Er blijkt een heel grote naam betrokken bij de transactie, en mede daarom stuit Ida binnen de firma op nogal wat tegenwerking.

Detectives: Witch Hunt, zaterdag 24 juli om 20.30 bij KRO-NCRV op NPO 3.

McDonald & Dodds – aflevering 1

In het huis van de rijke ondernemer en ontwerper Max Crockett wordt een onbekende man dood aangetroffen. De ambitieuze politie-inspecteur Lauren McDonald en de timide brigadier Dodds werken voor het eerst samen en blijken in bijna alles elkaars tegenpool te zijn. Toch zullen ze moeten samenwerken om de moordenaar te vinden en alle geheimen van huize Crockett te ontrafelen.

Detectives: McDonald & Dodds, zaterdag 24 juli 22.25 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.

HIP
The Bay

Deze detectives gaan verder in juli

HIP - dubbelaflevering 7+8/8

Op het strand is een man aangespoeld die lijkt te zijn verdronken, maar al snel zijn er aanwijzingen dat het om moord gaat. Als zich kort daarna ook nog een kandidaat aandient die beweert de dader te zijn, begint Morgane te vermoeden dat er iets niet klopt. Ze gaat met Karadec op zoek naar de waarheid, waarbij er een link moet worden gevonden tussen twee jongeren.

Detectives: Detective HIP, vrijdag 2 juli om 22.20 uur bij KRO-NCRV op NPO 3.

The Bay serie 2 – aflevering 5/6

Lisa neemt een beslissing die haar privéleven er bepaald niet overzichtelijker op maakt. Een nieuwe aanwijzing zorgt ervoor dat Lisa een geheim ontdekt waardoor het onderzoek een andere richting in gaat. Ondertussen heeft ook Manning de nodige privéproblemen en begaat hij een kostbare fout. Na een openhartig gesprek met Penny ontdekt Abbie dat Andy geen open kaart speelt.

Detectives: The Bay, vrijdag 2 juli om 20.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.

Huss – aflevering 5/5

Nog steeds is niet duidelijk wat er tijdens de rellen is gebeurd. Nadat een collega is aangevallen, besluit Katarina zelf op zoek te gaan naar de waarheid. Wanneer een andere collega wordt aangereden en de dader doorrijdt, blijkt er meer aan de hand te zijn dan ze vermoedt. Het spoor leidt direct naar haar eigen politie-eenheid.

Detectives: Huss, zaterdag 3 juli 20.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 3.

Vera (serie 10) – aflevering 3/4

Vera en haar team gaan op onderzoek uit nadat het levenloze lichaam van de 27-jarige Luke Sumner wordt gevonden. In de flat van Sumner doet Aiden een belangrijke vondst. Bovendien heeft Vera het idee dat de achternaam van het slachtoffer haar bekend voorkomt. Een jaren geleden gepleegde inbraak lijkt een belangrijke aanwijzing te vormen.

Detectives: Vera, zaterdag 3 juli om 22.10 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.

Line of Duty (serie 6) – aflevering 5/7

Het team van AC-12 slaagt erin een verband te vinden tussen de moord op Gail Vella en een eerder moordonderzoek. Om dat verder te kunnen uitzoeken is echter wel toestemming van hogerhand nodig. Jimmy Lakewell blijkt Steve een cruciale tip te hebben gegeven. Pilkerton weet dat hij in de gaten wordt gehouden. 

Detectives: Line of Duty, zondag 4 juli om 20.30 bij KRO-NCRV op NPO 2.

Wil je geen aflevering missen van de detectives?

Kijk alle afleveringen van de detectives terug op NPO Start en NPO Plus.

Kijk nu