Deze zomer staat in het teken van de detectives! Ook in september hebben wij weer spannende detectives voor je klaarstaan. 

NIEUW

Detectives: Endeavour Morse (serie 7)

Tijdens de jaarwisseling wordt een barmeisje vermoord op het jaagpad. Het onderzoek leidt de rechercheurs naar een laboratorium waar proeven met buitenzintuiglijke waarnemingen worden gedaan. Ondertussen is Morse op vakantie in Venetië, waar hij een avontuur beleeft dat nog een merkwaardig staartje blijkt te hebben. Dan valt er opnieuw een dode te betreuren, en staat de politie voor de vraag of beide zaken met elkaar te maken hebben.

Detectives: Endeavour Morse, zaterdag 4 september om 22.25 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.

Detective: The Sommerdahl Murders (serie 2)

Wanneer de zanger van een Deense rockband dood wordt aangetroffen op een begraafplaats, moeten Dan en zijn team aan het werk. Er lijken meerdere kandidaten te zijn die een rekening met het slachtoffer te vereffenen hadden. Dan zal zich tot het uiterste moeten inspannen, en onverwachtse wendingen kunnen niet worden uitgesloten.

Detectives: The Sommerdahl Murders, zaterdag 11 september om 20.25 uur bij KRO-NCRV op NPO 3.

portret lisbeth salander millennium
lisbeth met advocaat - Millennium

Herhalingen

Detectives: Millennium deel 1 - Mannen die vrouwen haten

In de drie delen staan de tegenpolen Mikæl Blomkvist en Lisbeth Salander centraal. Onderzoeksjournalist Blomkvist probeert in Mannen die vrouwen haten een veertig jaar oude moordzaak te ontrafelen. Met de hulp van de uiterst intelligente, maar even gecompliceerde, hacker Salander komt hij een duister familiegeheim op het spoor.

Detectives: Millennium deel 1, zaterdag 11 september, 23.55 uur bij KRO-NCRV op NPO 3 (hh).

Detectives: Millennium deel 2 - De vrouw die met vuur speelde

In deze aflevering draait het om een drievoudige moord. Twee journalisten die voor Blomkvist's blad Millennium schreven en de voogd van Salander vinden de dood. Op het moordwapen worden Salanders vingerafdrukken aangetroffen, maar de jonge vrouw is onvindbaar. Blomkvist gelooft heilig in haar onschuld.
Detectives: Millennium deel 2, zaterdag 18 september om 23.55 uur op NPO 3 (hh).

Detectives: Millennium deel 3 - Gerechtigheid

In het laatste deel ontdekt Blomkvist de relatie tussen vrouwenhandel, Salanders verleden en de Zweedse veiligheidsdienst en wil daarover publiceren. Maar zal Salander meewerken? Ze vertrouwt niemand meer en zeker Blomkvist niet, die haar als enige veel te goed kent. Uiteindelijk moet ze voor de rechtbank verschijnen. Zal het recht zegevieren?

Detectives: Millennium deel 3, zaterdag 25 september om 23.55 uur bij KRO-NCRV op NPO 3.