Op dinsdag 18 mei is arts, hoogleraar en ziekenhuisdirecteur Marcel Levi te gast bij Twan Huys in College Tour. In aanloop naar de uitzending kijken we naar de gasten die Marcel voorgingen!

Dennis Mukwege

Gynaecoloog Denis Mukwege zet zich in voor de slachtoffers van de massale verkrachtingen in zijn land Congo. Twan Huys ontving hem in 2015 in College Tour.

Kijk hier de uitzending terug

Ben Feringa

De Drentse boerenzoon Ben Feringa, sinds 1988 hoogleraar scheikunde aan de Rijksuniversiteit Groningen en ontdekker van de moleculaire motor wordt gezien als één van de meest creatieve en productieve chemici ter wereld. In 2016 won hij de Nobelprijs voor Scheikunde, en in het verlengde daarvan ook de koninklijke onderscheiding van Commandeur in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Kijk hier de uitzending terug

Ellen Laan

Seksuologe Ellen Laan is sinds haar promotie onderzoek naar de seksualiteitsbeleving van vrouwen verbonden aan de Universiteit van Amsterdam en het Academisch Medisch Centrum. In 2012 ontvangt ze een eredoctoraat van de Katholieke Universiteit Leuven. Haar boek Seks!, dat ze schreef met collega Rik van Lunsen laat zien wat de ingrediënten zijn voor een bevredigend seksleven. In 2016 kreeg zij te horen dat ze een zeldzame vorm van kanker heeft.

Kijk hier de uitzending terug

Fan van College Tour?

Alle gasten en verhalen van College Tour gebundeld voor jou!

Ik wil meer lezen