Deze politici gingen Femke Halsema voor!

In aanloop naar de uitzending met Femke Halsema grijpen we terug in het archief naar politici die Femke voorgingen!

Khadija Arib

Khadija Arib start als Tweede-Kamerlid voor de PvdA. Samen met Kees van der Staaij en Geert Wilders behoort ze tot de drie langstzittende Kamerleden. Op 13 januari 2016 werd ze voorzitter van de tweede kamer. . In die functie heeft ze een primeur: ze is de eerste Kamervoorzitter van niet-Nederlandse afkomst. 

Kijk hier de uitzending terug

Frans Timmermans

Franciscus Cornelis Gerardus Maria Timmermans is een Nederlands politicus, diplomaat en, sinds 1 december 2019, Eurocommissaris en tevens de eerste vicevoorzitter van de commissie-Von der Leyen. Timmermans was van 5 november 2012 tot 17 oktober 2014 minister van Buitenlandse Zaken in het kabinet-Rutte II. Timmermans is een fervent fan van Roda JC, Albert Camus en Edith Piaf. Ruim 400 studenten hadden in deze uitzending de kans om de minister te interviewen.

Kijk hier de uitzending terug

Jeroen Dijsselbloem

Jeroen René Victor Anton Dijsselbloem is een Nederlandse bestuurder en voormalig politicus. Hij is voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid. Van 5 november 2012 tot 26 oktober 2017 was hij minister van Financiën in het kabinet-Rutte II. Twan Huys ontving hem in 2015 in College Tour.

Kijk hier de uitzending terug

Fan van College Tour?

Alle gasten en verhalen van College Tour gebundeld voor jou!

Ik wil meer lezen