Ter ere van het twintigste seizoen van De slimste mens bracht KRO-NCRV deze zomer maar liefst twee series van de populaire kennisquiz. Naast de reguliere serie op tv, was deze zomer De slimste mens: All Stars online te zien via NPO Start. In deze vijfdelige serie streden zestien oud-finalisten om de felbegeerde titel en nu is bekend wie de Allerslimste is geworden.

Let op: dit artikel bevat spoilers.

In tegenstelling tot de serie op tv, streden in De slimste mens: All Stars niet drie maar vier kandidaten per aflevering tegen elkaar. De winnaar van elke aflevering kreeg een plekje in de finale. Uiteindelijk namen politiek verslaggever Marieke van de Zilver, schrijver Frank Heinen, econoom Peter Hein van Mulligen en acteur Owen Schumacher het tegen elkaar op. Na een bloedstollende finaleronde tussen Marieke van de Zilver en Peter-Hein van Mulligen, werd uiteindelijk Marieke bekroond als de allerslimste mens.

Marieke van de Zilver: ‘Het is natuurlijk een enorme eer om te winnen van al deze bewezen slimmeriken. Maar het meest blij ben ik ermee dat ik nu een bokaal heb gekregen die ik mag houden! Die krijgt thuis een ereplaats, waar iedereen hem kan zien (en dan hopen dat ik vanaf nu altijd van iedereen gelijk krijg, want ik ben tenslotte de slimste).’

 

Marieke van de Zilver

De slimste mens: All Stars werd geproduceerd door Skyhigh TV in samenwerking met KRO-NCRV.  
 

Alle afleveringen van De slimste mens: All Stars zijn te bekijken op NPO Start.