Dit is er allemaal te doen rondom The Passion

Witte donderdag komt steeds dichterbij en daarmee begint The Passion ook steeds meer te leven. Ook dit jaar gebeurt er weer van alles rondom het muzikale Paasevent. Wat precies? Je leest het hieronder!

Dit artikel wordt aangevuld. Heb je een initiatief, maar staat deze er nog niet tussen? Stuur ons even een berichtje via social media!

The Passion in de media

In de media wordt The Passion breed omarmd. Hier heb je een overzicht:

Zondag 28 maart

Jacobine op 2

In deze speciale uitzending van Jacobine op 2 gaat Jacobine Geel op zoek naar het succes van The Passion. Te gast zijn onderzoeker Mirella Klomp, zanger Dwight Dissels en cabaretier Remco Veldhuis. Als klap op de vuurpijl zingt Trijntje Oosterhuis, die dit jaar Maria speelt, een nummer uit de komende editie van The Passion. De uitzending is zondag 28 maart te zien om 17.10 op NPO 2.

Dinsdag 30 maart 

BinnensteBuiten

Chefkok Ramon, dit jaar een van de discipelen, maakt speciaal voor Pasen een feestelijk gevulde paascake met kuikentjes van meringue. Een heerlijk recept om van te genieten tijdens The Passion! De uitzending is dinsdag 30 maart te zien om 18:50 op NPO 2.

Donderdag 1 april

Binnenstebuiten

Op Witte Donderdag, de dag van The Passion, staat BinnensteBuiten helemaal in het teken van het muzikale paasevent. We volgen onder andere pater Paul Schreur, die woont in kasteel Schöndeln in Roermond. Ook bezoeken we het Kruiswegpark en maakt Chefkok Sharon – ook een discipel dit jaar – een heerlijk paasontbijt voor haar oma Loekie. Zij heeft Sharon leren koken en nu laat Sharon haar zien: ik ben er voor jou.

Wout2day

The Passion is niet alleen te zien op tv, maar ook te horen op NPO Radio 2! Bij het KRO-NCRV-programma Wout2day om precies te zijn. Radio-dj Wouter van der Goes verzorgt een live audiodescriptie van The Passion voor mensen met een visuele beperking op NPO Radio 2. De uitzending start om 18.00 uur met een vooruitblik en duurt tot en met The Passion.

NPO 1 Extra

Ook voor doven en slechthorenden wordt The Passion toegankelijk gemaakt. Zij kunnen The Passion live volgen met een gebarentolk op NPO 1 Extra.

Zaterdag 3 april

Petrus in het land

Paaszaterdag komt Petrus in het land vanuit Roermond. We maken kennis met de lokale kerkgemeenschap en ontmoeten dominee Judith, van de Minderbroederskerk. We zien hoe de Roermondse kerkgangers hun geloof handen en voeten geven. Petrus in het Land is zaterdag 3 april te zien om 17.10 op NPO 2.

Maandag 5 april

Kruispunt

Kruispunt liep de afgelopen weken mee achter de schermen bij The Passion en mocht alles vastleggen. Vanaf de eerste muzikale repetities in een vrijwel verlaten Ziggo Dome, tot en met de dag van uitzending vanaf het Munsterplein in Roermond. Het resultaat: een uniek kijkje achter de schermen bij een mega-productie. Je ziet het bij Kruispunt, op 5 april om 22.50 uur op NPO 2.

Overige activiteiten The Passion

Behalve verschillende media die aandacht besteden aan The Passion, zijn er ook een aantal manieren om je beleving dit jaar te verdiepen.

Gratis goede daden gids

Met een simpel gebaar kun je al zeggen: ‘Ik ben er voor jou’. Juist nu is het belangrijk om te laten zien aan anderen dat je er voor ze bent. Om je wat inspiratie te geven heeft de KRO-NCRV de gratis goede dadengids uitgebracht.

Ik ben er voor jou

Wil je meer weten over het Paasverhaal? Of ben je op zoek naar extra materiaal om na te praten? De Protestantse Kerk in Nederland heeft de website 'Ik ben er voor jou' ontwikkeld. Hier vind je allerlei content die gerelateerd is aan The Passion.

The Passionboxen Roermond

Roermond is dit jaar het decor van The Passion, maar er kan helaas geen publiek aanwezig zijn. Daarom bedacht de gemeente Roermond een ander initiatief: Passionboxen. Er zijn zo'n 1000 boxen, gevuld met producten van lokale ondernemers, uitgedeeld onder inwoners van Roermond. Het idee is dat de ontvangers de box weer doorgeven in hun omgeving, om zo te kunnen zeggen: ik ben er voor jou.