Dit kun je verwachten in Nieuwe Boeren

Twaalf deelnemers met één gezamenlijke opdracht in KRO-NCRV’s Nieuwe Boeren gepresenteerd door Anita Witzier. Een maand lang leven zonder luxe en ‘back to basics’ op een boerderij. 

Eten wat de natuur schaft

Veel mensen dromen ervan: een simpel leven. Terug naar de basis, ontsnappen uit de drukte van de huidige maatschappij en alleen leven van wat de natuur je aanbiedt. Voor twaalf mensen wordt deze droom werkelijkheid. Het nieuwe programma laat niet alleen zien hoe het is om simpel te leven, het laat ook zien hoe we als moderne mensen geen weten meer hebben van waar ons eten vandaan komt. 

Winnen of naar huis

Één maand moeten de twaalf kandidaten overleven op een zelfvoorzienende boerderij. Zonder elektriciteit, zonder internet en zonder stromend water. Ze moeten hun handen uit de mouwen steken om de dieren en het land dagelijks te onderhouden. En dat is knap lastig zonder boerenverstand. Wie kan het beste samenwerken en de boerderij levende houden? Wie weet zich te onderscheiden en het langst in het spel te blijven? Er zit namelijk ook een spelelement in het nieuwe programma. Iedere aflevering strijden er twee deelnemers tegen elkaar in een strijd om kennis, kunde of kracht. Wie verliest moet helaas de boerderij verlaten. 

Geld verdienen

Hier bovenop komt ook dat de deelnemers samen moeten werken om geld voor de pot te verdienen. Ze krijgen van het boerenkoppel Rianne en Arnold, dat oorspronkelijk woont op de boerderij, opdrachten in ruil voor geld. Van boter maken tot het timmeren van een omheining voor het vee. Welke 'nieuwe boeren' halen de overkant en gaan met de pot naar huis?

Nieuwe Boeren, op vrijdag 1 januari om 21.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1 en vervolgens vanaf donderdag 7 januari om 20.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1

Vond je dit interessant?

We bundelen voor jou de mooiste verhalen over groen doen. 

Ik ben benieuwd