Dit kun je verwachten in november!

Voor wie steek jij een kaarsje op?, Spoorloos en een Hij is een Zij special. Benieuwd naar wat je allemaal kunt zien in november? Wij zetten het voor jou op een rijtje. 

Voor wie steek jij een kaarsje op? - 2 november

Op maandag 2 november, Allerzielen, staat KRO-NCRV stil bij de mensen die we missen in het programma Voor wie steek jij een kaarsje op? Zo bieden we troost in deze bizarre tijd waarin afscheid nemen en samenzijn extra moeilijk is door de coronamaatregelen. Presentatrice Anita Witzier zet namens kijkers drijvende lichtjes op het water om zo de herinnering levend te houden aan dierbaren. Ook is er aandacht voor de dodelijke zomer aan de Nederlandse kust en de levens van Liesbeth List en een jong corona slachtoffer.

Voor wie steek jij een kaarsje op?, maandag 2 november om 20.25 uur op NPO 2.  

Serenade van Stef - 6 november

Op vrijdag 6 november is de eerste aflevering van Serenade van Stef te zien, een tv-programma van KRO-NCRV en Kansfonds. Hierin ontmoet zanger/tekstschrijver Stef Bos mensen die in hun leven in de problemen zijn gekomen door uiteenlopende omstandigheden. Mensen met een verleden van geweld, van verslaving of van gewoon ‘domme pech’.

Serenade van Stef, vrijdag 6 november om 16.35 uur op NPO 1.

Spoorloos - 9 november

Spoorloos is terug, maar corona heeft wel voor enige veranderingen gezorgd. Derk Bolt reist alleen Europa af. In de eerste aflevering van een nieuw seizoen Spoorloos het bijzondere verhaal van Sijmen.

Lees hier meer over het verhaal van Sijmen

Spoorloos, maandag 9 november om 21.20 uur op NPO 1.

Waarom werken vrouwen niet? - 12 november

In de nieuwe KRO-NCRV serie Waarom werken vrouwen niet? onderzoekt journalist Liesbeth Staats een oer-Hollands fenomeen: het parttime paradijs. Balanstrutjes, parttime prinsesjes, deeltijd-diva’s, het debat over arbeidsparticipatie van vrouwen staat al jaren op scherp.

In deze serie praat Liesbeth met vrouwen én mannen over geld, ambitie en vastgeroeste denkbeelden. Ze onderzoekt waarom het nog altijd de moeders zijn die na de geboorte van de kinderen (gedeeltelijk) stoppen met werken en krabt zichzelf even achter de oren als ze een hoogopgeleide fulltime thuisblijfmoeder spreekt die het eigenlijk heel goed voor elkaar heeft met de rust binnen het gezin.

Lees hier meer over de eerste aflevering

Waarom werken vrouwen niet?, vanaf donderdag 12 november om 20.58 uur op NPO 3.

Klaas Kan Alles - 14 november

Zaterdag 14 november start het zesde seizoen van het populairwetenschappelijk familieprogramma Klaas Kan Alles op NPO Zapp. In dit programma draait alles om technologie, wetenschap en slimme gadgets. Presentator Klaas van Kruistum krijgt elke week een aantal spannende opdrachten die hij met behulp van technologie en wetenschap probeert te laten slagen. 

In de eerste aflevering krijgt Klaas de bijna onmogelijke opdracht om met een Boeing te vliegen van Amsterdam naar Parijs, zonder enige vliegervaring.

Klaas Kan Alles, zaterdag 14 november om 19.25 uur op NPO Zapp.

In Real Life - 16 november

Twintigers van nu lijken volledig op te gaan in hun online identiteit en social media. De mooiste foto’s en filmpjes komen voorbij op Instagram, Snapchat en Tiktok. Maar dat is voor een deel slechts schijn. Wat gaat er werkelijk om in de hoofden en harten van millennials? Wat houdt ze écht bezig? Dat is het uitgangspunt van In Real Life. In vijftien afleveringen zie je het echte leven van acht ambitieuze twintigers die op een kruispunt in hun leven staan en zo goed en zo kwaad als het gaat hun weg proberen te vinden.

Dit zijn de gezichten van In Real Life

In Real Life, maandag 16 november om 19.25 uur op NPO 3.

Hij is een Zij special: Het Transgenderhotel - 17 november

Naast het reguliere seizoen van Hij is een Zij is aansluitend een special te zien waarin Jan Kooijman Anne verder volgt. Zij gaat voor een ingrijpende gezichtsoperatie naar een kliniek in België. Deze kliniek wordt bezocht door trans vrouwen van over de hele wereld. Anne verblijft een week in het hotel boven de kliniek en maakt kennis met diverse trans vrouwen. Waarom zijn deze operaties zo belangrijk voor hen en wat hopen ze dat de operaties hen gaan brengen?

Een aantal maanden na de aangezichtsoperatie gaat Jan Kooijman naar Anne's bruiloft. Hoe kijkt zij nu naar zichzelf in de spiegel?

Hij is een Zij special: Het Transgenderhotel, dinsdag 17 november om 21.15 uur op NPO 3.

Detectives

Benieuwd naar de nieuwe detectives in november? 

Bekijk ze hier

 

Meer inspiratie?

We bundelen voor jou de mooiste verhalen over persoonlijke groei.

Ja, dat wil ik!