Dit zie je in april bij KRO-NCRV!

De lente is begonnen en tegelijk ook de nieuwe maand: april! Dit zie je deze maand bij KRO-NCRV.

The Passion - 1 april

The Passion is hét muzikale paasevenement over het lijden, sterven en de opstanding van Jezus. Anita Witzier (Verslaggever), Rob Dekay (Judas), Leo Alkemade (Petrus), Freek Bartels (Jezus), Trijntje Oosterhuis (Maria), Humberto Tan (Verteller) en Tygo Gernandt (Pilatus) spelen de hoofdrollen in The Passion 2021.

Op Witte Donderdag 1 april 2021 te zien bij KRO-NCRV.   

Kruisweg - 2 april

De bisschop van Den Bosch mgr. De Korte trekt biddend langs de kruiswegstaties van het Kruiswegpark in het Brabantse Handel. De meditaties bij de staties zijn geschreven door Vonne van de Meer. Ensemble Le Nuove Musiche zingt koralen uit de Johannes- of Mattheuspassion van J.S. Bach

Kruisweg, vrijdag 2 april om 15.00 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.

Pasen met de zandtovenaar - 3 april

In Pasen met de zandtovenaar wordt het aangrijpende paasverhaal op unieke wijze in beeld gebracht. Met indringende zandtekeningen van Zandtovenaar Gert van der Vijver en bijpassende songs, uitgevoerd door Jamai als Jezus, Soy Kroon als Judas en Anne Appelo als Maria. Het verhaal wordt verteld door presentator Klaas Van Kruistum.

Pasen met de zandtovenaar, zaterdag 3 april om 19.20 uur bij KRO-NCRV op NPO Zapp. Op eerste paasdag (zondag 4 april 14.00 uur NPO Zapp) en tweede paasdag (maandag 5 april om 12.10 uur op NPO 1 en om 15.00 uur op NPO Zapp) wordt de uitzending herhaald.

Kerst met de zandtovenaar
Kerst met de zandtovenaar

Levenslang met dwang? - 6 april

In de achtdelige serie Levenslang met dwang? volgt Jan Kooijman zeven kandidaten met ernstige dwangstoornissen die vechten voor een normaal bestaan. Een bestaan dat tot nu toe compleet in het teken staat van hun dwang waardoor ze vaak geen relatie, werk of sociale contacten kunnen onderhouden.

Levenslang met dwang, Vanaf dinsdag 6 april, 20.25 uur bij KRO-NCRV op NPO 3

Fionuala en nora in Tafel voor twee
Fionuala en Nora in Tafel voor twee

2Doc: in de ban van de bom - 6 april

Frits Veerman, de klokkenluider die de beruchte atoomspionage bij uraniumverrijkingsfabriek Urenco in Almelo trekt aan de bel als hij ontdekt dat een collega van hem, de Pakistaanse metaalwetenschapper Abdul Qadir Khan geheime nucleaire gegevens Nederland uit smokkelt. Tot verbijstering van Frits wordt hijzelf op non-actief gesteld en opgesloten in de Bijlmerbajes waar hij drie dagen en nachten door de rijksrecherche en de geheime dienst wordt ondervraagd. Pakistan kan dankzij de kennis van Khan uitgroeien tot een atoommacht en Khan verkoopt zijn geheime informatie door naar landen als Iran, Libië en Noord-Korea. Naar Frits Veerman wordt niet geluisterd, hij vecht al veertig jaar voor zijn eerherstel.

In de ban van de bom stemt tot nadenken over de basis van onze democratische rechtsstaat en de verhouding tussen overheid en burger. Het is een beklemmend portret van een moedige eenling die zijn machtige meerderen ter verantwoording probeert te roepen

2Doc: In de ban van de bom, dinsdag 6 april om 22.35 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.

Tafel voor twee - 7 april

In ‘Tafel voor twee’ gaan twee mensen met elkaar uiteten, maar slechts één van hen weet waarom en met wie. Voor de ander is het diner een grote verrassing.

In de eerste aflevering van Tafel voor twee nodigt Fionuala haar moeder Nora uit, ze hebben elkaar al vijf jaar niet gezien. Waarom heeft ze nooit contact gezocht? 

Tafel voor twee, 7 april om 21.10 uur bij KRO-NCRV op NPO 3.

Family drop- 10 april

In Family Drop strijden twee kandidaten tegen elkaar met als inzet hun familie. Wie van de kandidaten kan zijn of haar familie het beste inschatten en beoordelen waar ze toe instaat zijn?

Family Drop, vanaf zaterdag 10 april om 19.20 uur bij KRO-NCRV op NPO Zapp.

Detectives: DNA - 10 april

Kopenhagen, Denemarken. Rolf Larsen is rechercheur bij de politie en leidt een gelukkig bestaan met zijn vrouw Maria en zijn paar maanden oude dochtertje Andrea. Om de ontvoering van een baby te onderzoeken, besluit hij naar Polen te gaan en Andrea mee te nemen op de veerboot. Maar als hij haar heel even alleen laat en later terugkomt, is ze verdwenen. Vijf jaar later krijgt Rolf alsnog de kans om erachter te komen wat er met zijn dochter is gebeurd.

Detectives: DNA, zaterdag 10 april om 20.25 uur bij KRO-NCRV op NPO 3.

Yvon Jaspers met boer Hans en gezin
Yvon Jaspers met boer Hans en gezin

Boer zoekt vrouw special: 90 spruiten - 11 april

Dat het programma Boer zoekt vrouw op veel fronten succesvol is, blijkt wel uit de cijfers. Sinds 2004 zijn 103 boeren gevolgd in hun zoektocht naar de liefde en hebben 85 van hen een vaste relatie. Deze boeren hebben inmiddels voor heel wat nageslacht gezorgd: maar liefst 90 kinderen zijn er geboren. In Boer zoekt vrouw: 90 spruiten special bezoekt Yvon Jaspers een aantal van hen.

Hoe hebben de kinderen de levens van de boeren veranderd? Hoe ervaren ze de verantwoordelijkheid om voor kinderen te zorgen? Zorgt het leven op de boerderij ook echt voor de gedroomde jeugd? En is het vanzelfsprekend dat het kroost ooit de boerderij overneemt of is de werkelijkheid weerbarstiger?

Boer zoekt Vrouw: 90 spruiten special, zondag 11 april om 20.25 uur bij KRO-NCRV op NPO 1

Nieuwe baasjes - 12 april

In het Zapp-programma Nieuwe Baasjes draait het allemaal om de perfecte match. Edson da Graça helpt kinderen en hun ouders die een diep gekoesterde wens hebben: een huisdier.

Na een uitgebreid gesprek gaan de dierendeskundigen op zoek naar de perfecte match. Hoe reageren de kinderen en hun ouders als ze hun huisdier voor het eerst zien? Is het liefde op het eerste gezicht en krijgt het huisdier een nieuw baasje?

Nieuwe baasjes, maandag 12 april om 18.10 bij KRO-NCRV op NPO 3.

Waarde van de aarde - 21 april

In de nieuwe KRO-NCRV serie Waarde van de aarde onderzoekt Twan Huys wat er schuil gaat achter de handel in grondstoffen. Wie verdienen er aan goud, olie, steenkool, gas, kobalt en kritieke metalen? Wat zijn de belangen? En wie betaalt de prijs? Hoe kan het dat de landen met de rijkste voorraad grondstoffen de armste bevolking ter wereld hebben?

Voor de serie interviewt Twan handelaren, corruptie-onderzoekers, klokkenluiders, hoofdrolspelers zoals de president van de Nederlandse bank en Eurocommissaris Frans Timmermans. Waarde van de aarde werkt met een netwerk van lokale correspondenten. Zij gaan naar de mensen waar het uiteindelijk om gaat: de illegale goudzoekers in het binnenland van Suriname, de kinderen die de kobaltmijnen van Congo worden ingestuurd, een olieboer uit Texas.

Waarde van de aarde, vanaf woensdag 21 april om 22.15 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.