De lente is begonnen! Tijd voor een nieuwe maand én shows. Dit zie je deze maand bij KRO-NCRV.

De Boeddhistische Blik: leven zonder verdoving  

Hoe geef je pijnlijke levenservaringen een plek? Hoe blijf je in contact staan met alle emoties die zich aandienen zonder die direct te verdoven? Jeppe (46), oprichter van een opvanghuis voor (ex)verslaafden, weet als geen ander hoe moeilijk dat kan zijn. Als twintiger verliest hij zichzelf in een hardnekkige verslaving van blowen en xtc. Wanneer hij kungfu-leraar René L. ontmoet denkt hij een uitweg uit deze impasse gevonden te hebben, maar al gauw ontwikkelt de groep van - de inmiddels veroordeelde - René L. zich tot een sekte waarin Jeppe opnieuw jarenlang verstrikt raakt. 

De Boeddhistische Blik: Leven zonder verdoving is zondag 3 april om ca 15.25 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 2 

Puberruil  

Het populaire programma Puberruil was voor het laatst te zien in 2018, na maar liefst 19 succesvolle seizoenen. In Puberruil stappen twee pubers uit hun vertrouwde bubbel en ruilen een paar dagen van leven. Een ander gezin, huis en dagelijkse routines. Hoe voelt het om even in compleet andere schoenen te staan? Tijdens de ruil worden ze bijgestaan door presentator Jan Kooijman.  

Puberruil is vanaf 5 april om 21.00 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 3.  

Meditatie met Jeppe
Still Jan en dion in Puberruil

2DOC: Liefsteling  

“Genieten tot het gaatje” is het levensmotto van Hetty en Jeanne. Ook al zijn ze niet de jongsten meer, Hetty (76) en Jeanne (91) gaan eropuit, dansen op het strand, genieten van muziek, cultuur en vooral van elkaar. Het kleurrijke leven van deze vrouwen verandert als dementie meer grip krijgt op Jeanne. Hetty moet aanzien hoe de ziekte gaten slaat in de persoonlijkheid en het vermogen van haar “liefsteling”. Liefsteling brengt een ode aan de liefde en laat zien dat er ook bij dementie nog manieren mogelijk zijn van liefdevol samenzijn en innige verbondenheid. 

2Doc: Liefsteling is maandag 11 april te bekijken om 22.26 uur bij KRO-NCRV op NPO 2. 

The Passion 

De twaalfde editie van The Passion vindt op Witte Donderdag plaats in de stad Doetinchem. Het grootste muzikale paasevenement van Nederland vindt voor het eerst plaats in de provincie Gelderland, in de Achterhoek. The Passion 2022 zal opnieuw een versie zonder publiek zijn.  

The Passion 2022 wordt mede mogelijk gemaakt door Protestantse Kerk Nederland, Kansfonds en Gemeente Doetinchem en geproduceerd door Mediawater.  

The Passion 2022 vanuit Doetinchem wordt uitgezonden op Witte Donderdag 14 april om 20.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1. 

2Doc: liefsteling
The Passion 20222 Groepsportret

Het herriehofje  

Het Herriehofje is een tiendelige jeugddramaserie waarin de avonturen van de zesjarige Hiba en haar vriendjes Abel, Jessie, Romy, Asha en Matteo worden gevolgd. Samen wonen zij in Het herriehofje, het gezelligste hofje op aarde zoals ze zelf zeggen.  In elke aflevering staat een ander herkenbaar thema voor kleuters centraal. Van afscheid nemen tot verliefd zijn en van eenzaamheid tot bang zijn in het donker. De serie geeft hiermee handvatten aan ouders om “ingewikkelde” gevoelens en situaties voor kleuters bespreekbaar te maken. 

Het herriehofje is vanaf maandag 18 april elke werkdag om 08.05 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO Zappelin en online op Zappelin.nl, NPO Start en Plus. 

College Tour  

In College Tour interviewen studenten onder leiding van presentator Twan Huys bijzondere gasten die naam hebben gemaakt in hun vakgebied. In dit seizoen van College Tour zijn Tim Hofman, Ireen Wüst en Christine Lagarde te gast.

College Tour is vanaf 24 april om 20:20 uur te bekijken bij KRO-NCRV op NPO 2.