De maand augustus staat in het teken van #liefdeisvooriedereen en natuurlijk nieuwe en leuke programma's. Dit zie je in augustus bij KRO-NCRV! 

Liefde is voor iedereen. Daar staan wij voor bij KRO-NCRV. In de maand augustus zenden we daarom extra veel programma's uit rondom LHBTIQ+ thema’s. Kijk snel wat je in het kader van #liefdeisvooriedereen op tv kan verwachten.

2Doc: Elin

Marie-José en Patrick krijgen in 2007 een tweeling, Bente en Elin, die te vroeg wordt geboren. In de couveuse blijkt Elin een hersenbeschadiging te hebben. De artsen vragen Marie-José en Patrick of ze de meisjes willen laten leven, voor de jonge ouders een onmogelijke vraag. De artsen maken uiteindelijk de keuze voor de ouders. In 2Doc: Elin volgen filmmakers Walther Grotenhuis en Cinta Forger het gezin gedurende vier jaar. Elin groeit op als ernstig meervoudig gehandicapt meisje in een rolstoel. Ze is intelligent, avontuurlijk en wil dolgraag met de buitenwereld communiceren. Maar door haar hersenbeschadiging is ze nauwelijks verstaanbaar. Als er een spraakcomputer in haar leven komt, wordt het leven voor Elin en haar gezin spannend. 

2Doc: Elin is donderdag 4 augustus om 22.08 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO2. 

BinnensteBuiten Pride

BinnensteBuiten viert Pride met een speciale thema-uitzending. Zo bezoeken ze de woning van Peter en Pascal, waar de kleur roze de boventoon voert. Het begon met een muur, maar langzaam is het omgetoverd tot een roze paleisje. In hun vrije tijd zijn ze drag en ze vertellen wat de Pride voor hen betekent.  
Kunsthistoricus Geert Pruiksma stipt in de rubriek 'Buitenkunst' een bijzondere brug aan langs de grachten in Amsterdam, waar zaterdag onze KRO-NCRV Prideboot met de naam ‘Liefde is voor iedereen’ langsvaart. Hierna loopt Geert door naar het allereerste homomonument ter wereld, waar hij het verhaal achter dit bijzondere gedenkteken vertelt.  

BinnensteBuiten Pride is vrijdag 5 augustus om 19.05 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 2.

 

Zin in Morgen: Pride special 

Predikant Willem Roskam laat ons met andere ogen kijken naar de eeuwenoude Domkerk en de Domtoren in Utrecht. Voor watermuzikant Reinier staat liefde gelijk aan vrijheid. Hij brengt samen met beiaardier van de Westertoren Boudewijn Zwart een serenade aan de stad Amsterdam en haar bewoners. Thomas Cammaert is op bezoek bij Prior Jan Laan die woont op een heilige plek: het Dominicanenklooster te Zwolle. Klusjesman Jeroen onderhoudt het klooster in de ‘geest’ van de Dominicanen: hergebruik van materialen en sobere vormgeving. 

Zin in Morgen: Pride special is zaterdag 6 augustus om 19.15 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 1. 

Elin en moeder
Roze paleisje Peter en Pascal

Festival van de liefde

In Festival van de liefde zetten Anita en Edson iedere keer een andere plaats in Nederland centraal. Zij zijn daarop zoek naar de mooiste liefdesverhalen en helpen de liefde ter plekke een handje. Anita en Edson zoeken de liefde door het hele land - in Zwolle, of in Rotterdam, Friesland of Zuid- Limburg en geven de kijkers demografische informatie over die streek mee: hoeveel mensen wonen er? Hoeveel mensen zijn er getrouwd? Hoeveel huwelijken tussen paren van gelijk geslacht zijn er gesloten? Liefde is tenslotte van ons allemaal en liefde vind je overal.

Festival van de liefde is vanaf 21 augustus iedere zondag vijf weken lang te zien op NPO 1 bij KRO-NCRV om 20:30 uur. 

Keuringsdienst van waarde 

Klopt het wat fabrikanten claimen en wat ze ons in reclames verkopen? De verslaggevers van de Keuringsdienst nemen de telefoon ter hand en duiken in de wondere wereld van ons voedsel.  Simpele vragen, verbazingwekkende antwoorden. Fascinerende televisie over de verhalen uit ons boodschappenmandje. 

Keuringsdienst van waarde is vanaf 25 augustus elke donderdag om 20.25 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 3. 

Sihame

De 18-jarige Sihame is slachtoffer van exposing; er is een seksvideo van haar en haar ex-vriend online geplaatst. De video verspreidt zich razendsnel op haar school, in de buurt en binnen haar familie. Zowel on- als offline wordt ze aan de schandpaal genageld. Ze kan niet meer over straat zonder geïntimideerd en geterroriseerd te worden en de appjes met seksverzoeken, haatcomments en dreigementen blijven binnenstromen. Haar kans op een normaal leven lijkt voorgoed voorbij. Sihame ziet nog maar één uitweg: wraak nemen op de jongens die verantwoordelijk zijn voor het exposen. Met grof geweld pakt ze haar macht terug. 

Sihame is vanaf 28 augustus elke zondag om 20.15 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 3 en vanaf 28 augustus te bingen via NPO Plus. 

Festival van de Liefde Anita en Edson
Sihame

BinnensteBuiten

In het lifestyleprogramma BinnensteBuiten wordt de kijker dagelijks, op TV én online, getrakteerd op een gepassioneerde en duurzame dosis huis en interieur, tuin en natuur, eten en drinken. Geniet in het nieuwe seizoen van meer onderwerpen op het gebied van duurzaamheid én nog meer experts naast de vertrouwde gezichten als Alain Caron, Sharon de Miranda, Ramon Brugman en Marieke Schatteleijn.  

BinnensteBuiten is vanaf 29 augustus elke werkdag om 19.05 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 2.