De maand december brengt een hoop oude bekende en nieuwe favorieten. Benieuwd naar wat je allemaal kunt zien in december? Wij zetten het voor jou op een rijtje. 

Zina

Dit najaar start de nieuwe achtdelige dramaserie Zina bij KRO-NCRV, een vlijmscherpe dramaserie vol met humor. Het verhaal gaat over vijf vriendinnen en hun onstilbare drang om te worden wie ze willen zijn en speelt zich af tussen de Marokkaanse cultuur en Hollandse polderrealiteit. Deze feelgood serie laat een nieuw verhaal zien wat ontroerend, grappig en brutaal is en waarin iedereen zich kan herkennen. 

Zina is vanaf dinsdag 7 december te zien om 21.20 uur bij KRO-NCRV op NPO 3. 

 

Philip en Maarten lachen naar elkaar
Familie Buddenbruck

De slimste mens

Wie mag zich de slimste mens noemen van het 19e seizoen en wordt de opvolger van cabaretière Lisa Loeb? Vanaf maandag 13 december gaan drie bekende Nederlanders elke werkdag weer de strijd met elkaar aan in De slimste mens bij KRO-NCRV op NPO 2. Onder leiding van Philip Freriks, kritisch jurylid Maarten van Rossem en dit seizoen weer onder toeziend oog van het publiek wordt er gestreden om de felbegeerde titel.

De slimste mens, vanaf maandag 13 december t/m vrijdag 21 januari elke werkdag om 20.40 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 2. Van 20 t/m 23 december is De slimste mens te zien om 20.30 bij KRO-NCRV op NPO 2.

Een huis vol

Vanaf maandag 20 december (om 19.00 uur, NPO 1) is het KRO-NCRV programma Een huis vol terug met een nieuw seizoen. Twee weken lang kun je het leven volgen van drie grote gezinnen. We volgen het wel en wee van de familie Jelies uit Tollebeek, waar inmiddels baby nummer negen ter wereld is gekomen. De familie Cudogham die met maar liefst zeven kinderen in het centrum van onze hoofdstad leeft en de in Duitsland wonende familie Buddenbruck, bestaande uit elf kinderen en 1 kleinkind, is er dit seizoen ook weer bij!

Een huis vol, vanaf maandag 20 december t/m 24 december elke werkdag om 19.00 uur bij KRO-NCRV op NPO 1. Maandag 27 t/m donderdag 30 december kun je het programma na het schaatsen zien, rond de klok van 21.30 uur. Op oudejaarsdag is de laatste aflevering te volgen op het vertrouwde tijdstip van 19.00 uur.

Joris Linssen bij kerstboom
Zandtovenaar

Joris’ kerstboom

Voor velen is Joris’ kerstboom een ware traditie. Het lichtpunt in de donkere decembermaanden, een periode waarin we met elkaar terugkijken en graag samen zijn. Joris gaat dit jaar persoonlijk bij de mensen langs. Die kunnen als vanouds een foto van een dierbaar persoon in de boom hangen en vertellen waarom ze hem of haar graag in het licht willen zetten. 

Joris' kerstboom, 20 tot en met 24 december om 21.10 uur en 25 december om 20.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 2. 

Boeddha in de polder

Van maandag 27 t/m vrijdag 31 december presenteert Joris Linssen Boeddha in de polder, een serie van KRO-NCRV en de Boeddhistische Blik die in deze roerige tijden een stukje inspiratie en troost biedt. Vijf dagen lang zorgt Joris voor genoeg stof om het nieuwe jaar positief en fris te kunnen starten.

Boeddha in de polder, vanaf maandag 27 december om 19.20 uur bij KRO-NCRV en de Boeddhistische Blik op NPO 2.

Kerst met de zandtovenaar 

Op zondagavond 12 december brengt KRO-NCRV Heerenveen in kerstsferen tijdens Kerst met de zandtovenaar. Vanaf de Crackstate in Heerenveen wordt door zandtovenaar Gert van der Vijver het bijzondere verhaal van de geboorte van Jezus tot leven gewekt. Diverse Nederlandse artiesten zingen tijdens dit muzikale familiespektakel bekende en nieuwe kerstliedjes. 

Kerst met de zandtovenaar, zaterdag 18 december om 19.20 uur en zaterdag 25 december om 19.30 uur bij KRO-NCRV op NPO Zapp. Op zaterdag 25 december om 12.15 uur bij KRO-NCRV op NPO 1. 

Benieuwd naar onze detectives in december?

Wij hebben alle detectives in december voor je op een rij gezet!

Guilt_EP2