Dit zie je in januari bij KRO-NCRV!

2021 is aangebroken en dat betekent een maand met nieuwe programma's en leuke afleveringen! Wij zetten wat je kunt zien in januari voor je op een rijtje.

Nieuw: Nieuwe Boeren - 1 januari

Twaalf deelnemers met één gezamenlijke opdracht in KRO-NCRV’s Nieuwe Boeren gepresenteerd door Anita Witzier. Een maand lang leven zonder luxe en ‘back to basics’ op een boerderij. Veel mensen dromen ervan: een simpel leven. Terug naar de basis, ontsnappen uit de drukte van de huidige maatschappij en alleen leven van wat de natuur je aanbiedt. Voor twaalf mensen wordt deze droom werkelijkheid. Het nieuwe programma laat niet alleen zien hoe het is om simpel te leven, het laat ook zien hoe we als moderne mensen geen weten meer hebben van waar ons eten vandaan komt. 

Bekijk hier de deelnemers!

Bekijk de eerste aflevering vrijdag 1 januari om 21.30 uur op NPO 1.
Vanaf donderdag 7 januari iedere week om 20.30 uur op NPO 1.

De Veerkracht van Volendam - 4 januari

In drie afleveringen zie je de impact van de cafébrand in Volendam die 14 mensen het leven kostten. Over deze rampnacht is nooit gepraat, maar daar komt nu verandering in. Een nieuwe generatie in Volendam praat op een podium voor alle dorpsgenoten over deze pijnlijke gebeurtenis en ook de cafébaas, brandweermannen en drie overlevenden verbreken de stilte.

De Veerkracht van Volendam, vanaf maandag 4 januari om 22.15 uur op NPO 2.

Keuringsdienst van Waarde: fokspecials 

Het Varken - donderdag 7 januari om 20.25 uur op NPO 3.

Een slager laat aan de Keuringsdienst zien dat een varken niet meer hetzelfde varken is als dat van een aantal jaar geleden. Tegenwoordig telt een varken meer tepels en heeft het een rib meer. Dit komt omdat het dier meer biggetjes moet voeden en dragen. Een fokbedrijf legt de Keuringsdienst uit hoe ze ervoor hebben gezorgd dat varkens meer biggen kunnen baren. 

Het Dikbil Rund - donderdag 14 januari om 20.25 uur op NPO 3.

Waarom is de stier eigenlijk zo gespierd? Het is nou niet zo dat hij heel zwaar werk moet verrichten. De spieren van een stier zijn ontstaan door een genetisch foutje door het doorfokken van rassen. Het rund krijgt spieren en de mens eet het op. Maar omdat de runderen zo groot zijn kunnen ze niet op een natuurlijke manier geboren worden. Dit moet via een keizersnede. 

De Geit - donderdag 21 januari om 20.25 uur op NPO 3. 

Er is een grote vraag in de geitenwereld: wel of geen horens? Sommige zeggen dat geiten geen horens moeten hebben, omdat ze elkaar anders verwonden in de stal. Maar de ander zegt dat ze juist wél horens moeten hebben voor het welzijn van het beestje. De Keuringsdienst gaat op bezoek bij een boerin die bezig is met het fokken van hoornloze geiten.

Nieuw: Mijn grote kleine broer - 24 januari

In de nieuwe jeugd dramaserie Mijn grote kleine broer volgen we de onzekere puber Fien (12) tijdens haar eerste schooljaar op de middelbare school. Ze heeft een verstandelijk gehandicapte broer genaamd Luuk waar ze het soms best moeilijk mee heeft. Heel haar leven draait namelijk om hem. Nu krijgt ze de kans om op de middelbare school te beginnen zonder Luuk. Als ze wordt gevraagd op de eerste dag of ze broers of zussen heeft zegt ze dat ze enig kind is. Het wordt voor haar een hele opgave om te leven in twee gescheiden werelden. 

Mijn kleine grote broer om 9.00 uur op NPO Zapp.

Detectives

Klik hier voor de nieuwe Detectives!