Dit zie je in maart bij KRO-NCRV!

De derde maand van dit jaar is aangebroken. Langzaam gaan we de winter uit en de lente in. Wat is er deze maand allemaal te zien bij KRO-NCRV? Wij zetten het voor je op een rijtje!

Pointer Special - 7 & 14 maart 

Op 17 maart gaan we weer naar de stembus voor onze nationale verkiezingen. De invloed van social media op de verkiezingen is niet gering. Bepalen de algoritmen van bijvoorbeeld Instagram en Youtube welke verkiezingsinformatie jij wel en niet te zien krijgt? Welke rol kunnen social media spelen bij ons stemgedrag? Pointer zoekt het uit in twee speciale afleveringen!

Podcast: Sterke verhalen van supermeiden – 8 maart

Vanaf 8 maart, op Internationale Vrouwendag, komt KRO-NCRV met de podcast Sterke Verhalen van Supermeiden. In zes afleveringen staan de verhalen van zes dappere en originele Nederlandse vrouwen in de spotlights. Zo wordt het verhaal verteld van onder andere Nikkie de Jager, Lieke Martens en Annie M.G. Schmidt. Hoe is hun avontuur begonnen? Waar liepen zij tegenaan? Zijn ze zelf wel eens bang geweest dat ze hun doel niet zouden halen? Elke aflevering wordt voorgelezen door een inspirerende, bekende vrouw. Mooie en opmerkelijke verhalen die de fantasie prikkelen, maar ook écht zijn gebeurd.

Sterke Verhalen van Supermeiden, een podcast van KRO-NCRV en NPO Zapp, vanaf 8 maart te beluisteren via Apple Podcasts/iTunes, Spotify, Stitcher, Pocket Casts, Google Podcasts, zapp.nl en de NPO Zapp app.

Onze boerderij in Europa – 11 maart

In het KRO-NCRV programma Onze Boerderij in Europa trekt Yvon Jaspers met een aantal Boer Zoekt Vrouw-stellen per camper door ons omringende landen. Op zoek naar inspiratie bij boerenbedrijven die onze boeren al een stap voor zijn om erachter te komen hoe ze verder moeten. In een straal van 1000 kilometer om ons heen valt veel te zien en te leren. Yvon Jaspers: “Hoe wij ons eten produceren gaat ons allemaal aan. Klimaat en natuur houden niet op bij de landsgrenzen.”

Onze boerderij in Europa, vanaf donderdag 11 maart 20.35 u op NPO 1

Yvon Jaspers

Hoe mijn keurige ouders in de bak belandden – 28 maart

Op zondag 28 maart start de zesdelige dramaserie Hoe mijn keurige ouders in de bak belandden. De serie vertelt het tragikomische verhaal van twee ogenschijnlijk redelijke mensen die elkaar door een vechtscheiding naar het leven gaan staan en niet door hebben hoeveel schade ze daarmee aanrichten bij hun kinderen. Met deze serie wil KRO-NCRV de problematiek rondom vechtscheidingen belichten.

Hoe mijn keurige ouders in de bak belandden is vanaf zondag 28 maart om 20.25 uur te zien bij de KRO-NCRV op NPO 3. De gehele serie is ook te zien vanaf 28 maart op NPO Plus.

Let love rule – 31 maart

Op 1 april van dit jaar is het 20 jaar geleden dat Nederland als eerste land ter wereld het huwelijk openstelde voor paren van hetzelfde geslacht. KRO-NCRV wil met ‘3Doc: Let Love Rule’ aandacht besteden aan dit heugelijke feit. Let Love Rule wordt een uitzending waarin we de liefde vieren en de humor niet wordt geschuwd maar ook een programma dat laat zien waar LHBTIQ+’ers mee worstelen. Als kers op de taart zal in het programma een stel hun ‘ja-woord’ geven.

Getrouwd stel op bruidstaart

Wil je meer samenleven?

Lees hier de mooiste verhalen van mooie mensen in een mooie samenleving.

Ik ben benieuwd