Dit zie je in maart bij KRO-NCRV!

Maart brengt weer nieuwe series en programma’s met zich mee! Bekijk hier wat je allemaal van ons kunt verwachten deze maand! 

2Doc: Taste of Desire 

Taste of Desire is cinematografisch fysiek en zinnenprikkelende documentaire die, aan de hand van de verleidelijke oester, de complexiteit van menselijk verlangen onderzoekt. Zowel de vreugde en het genot van verlangen, als ook de negatieve destructieve keerzijde ervan. De documentaire is een filmische reis rond de wereld, waarin vijf ogenschijnlijk verschillende persoonlijke verhalen met elkaar verbonden raken door ieders unieke band met de oester. Door hun ambities en existentiële angsten bloot te leggen, drijft de complexiteit van het menselijk verlangen dat hieraan ten grondslag ligt naar de oppervlakte. 

De Boeddhistische Blik: The Taste of Desire is donderdag 3 maart te bekijken om 22.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 2. 

The Peanut Butter Falcon 

De 22-jarige Zak heeft het syndroom van Down. Hij wil niets liever dan worstelaar worden en ontvlucht zijn verzorgingstehuis om zijn droom waar te kunnen maken. Al snel ontmoet hij Tyler, een misdadiger op de vlucht, die zijn bondgenoot en coach zal worden. Ze ondernemen samen een reis en weten de aardige verzorgster Eleanor ervan te overtuigen hen te vergezellen. 
 
The Peanut Butter Falcon, vrijdag 11 maart om 23.05 uur bij KRO-NCRV op NPO 3. 

Taste of Desire
Oorlog in Westerbork

De rijdende rechter  

In zijn wekelijkse programma gaat mr. Reid langs bij mensen die bijvoorbeeld een conflict hebben met hun buren of de gemeente, in heel Nederland. “Als er een conflict is tussen twee partijen, dan ga ik met mijn team, altijd persoonlijk langs om polshoogte te nemen”, aldus mr. John Reid. “Om zo een goed beeld te krijgen van wat er echt aan de hand is en hoe het op te lossen is volgens de wetgeving. Bij De rijdende rechter komen we dan snel, en kosteloos, tot een bindende uitspraak!” 

De Rijdende rechter is dinsdag 22 maart te bekijken om 20:30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.  

Oorlog in Westerbork, april-september 1945 

De documentaire Oorlog in Westerbork, april-september 1945, vertelt een grotendeels vergeten slotdeel van de Tweede Wereldoorlog. Duizenden gearresteerde NSB’ers en andere van collaboratie verdachte Nederlanders werden direct na de bevrijding gevangengezet in Kamp Westerbork. Daar zaten nog honderden Joden vast, waarvan een aantal werden aangewezen als bewakers. Aan de hand van interviews met voormalige Joodse en NSB-gevangenen, nabestaanden en deskundigen onderzoeken interviewer Frénk van der Linden en regisseur Eric Blom de scheidslijn tussen goed en kwaad in het Westerbork van lente/zomer ‘45.  Oorlog in Westerbork, april-september 1945 is een indringende geschiedschrijving over pijn, gevoelens van wraak, recht en onrecht. De documentaire laat zien dat we als samenleving het boek van onze geschiedenis moeten blijven openen voor nieuwe perspectieven op ons gezamenlijk verleden – hoe pijnlijk ook. 

Oorlog in Westerbork, april-september 1945 is maandag 28 maart te bekijken om 20.25 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.