Het jubileumseizoen van De slimste mens zit er bijna op. Na veel spannende afleveringen en strijdende kandidaten zijn de drie finalisten bekend. Anniko van Santen, Erik van Muiswinkel en Jasper van Kuijk zullen het tegen elkaar opnemen in de strijd om de titel.  

Anniko van Santen  

De televisiepresentatrice is geen vreemde bij De slimste mens. Dertien jaar geleden deed ze mee aan het programma dat toen nog bij RTL werd uitgezonden. Dit seizoen kwam ze er in de zeventiende aflevering bij en sindsdien gaat ze volle vaart vooruit. Vijf keer is ze De slimste van de dag geworden. Wordt zij dit jaar De slimste?  

Erik van Muiswinkel 

In de De slimste mens stoel komt hij ontspannen over en tikt hij de punten snel aan. Hij heeft in zijn carrière een Poelifinario, een Televizier-ring, Zilveren Reissmicrofoon én een Musical Award gewonnen. Komt de De slimste mens bokaal ook bij hem in de kast te staan?  

Jasper van Kuijk  

Columnist en een professor die als cabaretier door Nederland tourt. Jasper is van alle markten thuis. En dat merk je ook in De slimste mens: over elk onderwerp weet hij wel iets te benoemen. Maar weet hij genoeg om dit jaar De slimste te worden?  
 

De finale van De slimste mens is vanavond om 20.40 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 2.