Dit zijn de top drie detectives met een vrouw in de hoofdrol!

Krachtige vrouwen. Die de meest mysterieuze zaken oplossen. Heb jij deze geweldige detectives al gezien?

Vera

In de ruige schoonheid van het Engelse Northumberland, onderzoekt Vera Stanhope misdaden die alleen zij kan oplossen. Ze is eenzaam en bekijkt de wereld met bijtende humor, list en moed. Deze krachtige vrouw moet je zien!

Witch Hunt

Witch Hunt (Heksejakt) is een Noorse crime thriller over witteboordencriminaliteit! Ida Waage, CFO van een prestigieus advocatenkantoor, aarzelt wanneer ze een factuur van 450 000 euro moet goedkeuren. Ze kent het kantoor niet. Al snel blijkt het om een witwasoperatie te gaan, gelinkt aan één van hun grootste klanten.

Still uit Witch Hunt
Stills uit Witch Hunt
Still uit Witch Hunt

Detective HIP

Morgane Alvaro, een alleenstaande moeder van drie kinderen die luidruchtigheid en schaamteloosheid tot een hogere kunst heeft verheven. Alles aan Morgane is net iets te. Van de net iets te grote tattoo op haar borst, tot een garderobe die niet zou misstaan in een aflevering van Hotter Than My Daughter. Achter haar schreeuwerige voorkomen gaat echter een heel klein hartje en een heel groot brein schuil. Morgane beschikt namelijk over een belachelijk hoog IQ en heeft neuronen die ongevraagd de meest nutteloze weetjes tot een ongekende bron van informatie bundelen. Informatie die vitaal blijkt voor het oplossen van ingewikkelde moordzaken. Wanneer ze – door een speling van het lot – aan de slag gaat als adviseur bij de politie, krijgt ze ook de mogelijkheid om een slepende zaak in haar privéleven wat nader te onderzoeken.

Deze drie detectives vol met powervrouwen wil jij niet missen en zijn te zien op NPO Start.

Fan van Detectives?

KRO-NCRV is de koning van Detectives. We gaan spannende, verbazingwekkende en bloedstollende misdrijven niet uit de weg. Elke week weer kan jij genieten van een KRO-NCRV detective.

Ik ben benieuwd