Frank Heinen, Marieke van de Zilver, Pieter Hein van Mulligen en Owen Schumacher (op de foto van links naar rechts) staan vrijdag 19 augustus in de finale van De slimste mens: All Stars. Wat weten we over deze fanatieke oud-deelnemers die opnieuw schitteren in het slimme spel en hoe verging het hen in eerdere edities? 

Owen Schumacher vond voldoening in overwinning De slimste mens

Owen Schumacher is een van de finalisten die morgen strijdt om de Allerslimste titel. Hij is winnaar van het derde seizoen, inmiddels alweer 8 jaar geleden. Toentertijd zei hij hierover: 'Als kind droomde ik van een Nobelprijs, het maken van de winnende penalty in een WK-finale of desnoods een ere-Oscar voor mijn gehele oeuvre. Maar deze overwinning in De slimste mens maakt al het dromen verder overbodig. Het is volbracht!' In het dagelijks leven is Owen een bezige bij: hij is schrijver, acteur en fotograaf.

Peter Hein won de finale op zijn sloffen

Voormalig winnaar van De slimste mens Peter Hein van Mulligen won in 2019 van boswachter Arjan Postma en schaatser Mark Tuitert. Peter Hein won de finale ‘op zijn sloffen’ met 472 seconden aan de start tegenover 255 seconden voor zijn tegenstander. Peter Hein Mulligen is werkzaam als hoofdeconoom bij het Centraal Bureau voor de Statistiek. Hij is daarnaast auteur en schreef onder andere het boek Met ons gaat het nog altijd goed.  

Marieke won als tweede vrouw De slimste mens

De enige vrouw in de finale is Marieke van de Zilver. Bovendien is zij van de zestien seizoenen die De slimste mens rijk is de tweede vrouw die de populaire kennisquiz won. Angela de Jong ging haar voor in 2017, Marieke won in 2020. In het dagelijks leven is Marieke politiek verslaggever.

Frank Heinen behaalde de hoogste score ooit

Frank Heinen is schrijver, columnist en sportjournalist. Hij is ook de enige deelnemer in de All Stars finale die niet de felbegeerde titel de De slimste mens won. Wel haalde hij de hoogste score ooit. Hij is dus zeker een finalist voor wie de rest te vrezen heeft. En gezien hij als enige kandidaat niet eerder won zal zijn strijdlust van het scherm spatten.

De slimste mens: All Stars zie je op vrijdag 19 augustus op NPO start.