Drie inspirerende podcasts die je moet luisteren!

Voor het antwoord op je existentiële vragen, het zoeken naar een utopie of om gewoon lekker te luisteren naar een verhaal over liefde. Deze podcasts geven jou een dosis inspiratie!

Podcasts worden steeds populairder. Ze laten je even ontsnappen uit de dagelijkse realiteit, vertellen inspirerende verhalen die je inzicht bieden in een andere wereld of gewoon puur voor de ontspanning. Wij zetten drie inspirerende podcasts voor jou op een rijtje die het luisteren waard zijn. 

A.L. Snijders en de liefde

Peter Müller, alias A.L. Snijders, leest al tien jaar wekelijks een Zeer Kort Verhaal voor in het programma De Ochtend van 4. Die verhalen zijn kleine pareltjes, maar het gesprekje dat eraan voorafgaat maakt nieuwsgierig naar het kleurrijke leven van de schrijver. Eindelijk vertelt Snijders een lang verhaal. Hoe vaak is hij eigenlijk getrouwd? Hoeveel dieren heeft die man wel niet? En wat deed Snijders vroeger precies op de Amsterdamse wallen…?

In de eerste aflevering staat één thema centraal: de liefde.

Luister hier de eerste aflevering!

Deze browser wordt door Spotify helaas niet ondersteund. Probeer het in een andere browser of download Spotify voor desktop.
Zelfhulpboekenclub
Stijn van Vliet en Jasper Demollin lanceren een nieuw seizoen van de Zelfhulpboekenclub.
daan, stijn en jasper van de zelfhulpboekenclub
Jasper Demollin en Stijn van Vliet met gast Daan Boom in de laatste aflevering van het eerste seizoen.

Stijn van Vliet en Jasper Demollin duiken verder in de wereld van zelfhulpboeken

Zelfhulpboeken zijn de bestsellers van deze tijd: ‘The subtle art of not giving a f*ck’, ‘The Game’, ‘Denk groot, wordt rijk’, etc. 'De zelfhulpboekenclub' van Stijn van Vliet en Jasper Demollin komt daarom met een tweede serie om jou verder te helpen met je existentiële vragen. Elke aflevering recenseren ze een ander boek en zoeken daar een gast bij met een bijzonder perspectief.

Dit seizoen onder anderen comedian Kasper van der Laan, presentatrice Emma Wortelboer en een special met Jan Geurtz. Vanuit persoonlijke ervaring geven ze hun mening en reflecteren ze op hun eigen zoektocht. Al lezend en pratend zoeken ze naar de krenten in de zelfhulppap, maar ook naar de nonsens. Handig voor de luisteraar die niet zo graag leest, maar wel ook worstelt met de zin van het leven.

Luister hier de eerste aflevering!

Op zoek naar een positief toekomstbeeld in 'Ronnie' 

In wat voor wereld komt een kind dat nu geboren wordt terecht? Die vraag staat centraal in de nieuwe podcast ‘Ronnie’. Ruben en Marijke zijn dolgelukkig met de komst van hun zoon die ze tijdens de zwangerschap Ronnie noemen. Maar al gauw kantelt hun blijdschap naar zorgen. Hoe zit dat met ophopend afval en wat gaan zijn luiers daaraan bijdragen? Hoe drastisch verandert het klimaat tijdens het leven van Ronnie? In vijf afleveringen gaat Ruben op zoek naar een positief toekomstbeeld voor als Ronnie geboren is.

Luister hier de eerste aflevering!

Deze browser wordt door Spotify helaas niet ondersteund. Probeer het in een andere browser of download Spotify voor desktop.

Meer inspirerende verhalen?

Pak een moment voor jezelf, want die kunnen schaars zijn in een hectisch leven. Laat je inspireren. En doe ermee wat je wilt.

Ik ben benieuwd!