Dinsdag 20 april zijn de BUMA Awards uitgereikt, de jaarlijkse prijzen voor componisten, tekstdichters en muziekuitgevers. De makers van onze jeugdserie KABAM! en van onze documentaire Shadow Game vielen in de prijzen.

Boelie Vis, die de muziek componeerde voor de serie KABAM!, mocht de prijs in ontvangst nemen in de categorie Beste originele compositie in televisieseries. Rui Reis Maia die de muziek maakte voor de documentaire Shadow Game, kreeg de BUMA Award in de categorie Beste originele compositie in documentaire.

Ook waren twee andere titels van KRO-NCRV genomineerd voor de BUMA Award: Ons dagelijkse NPO Radio 1-programma Spraakmakers in de categorie Beste podcast- en radiovormgeving en de muziek van onze dramaserie Swanenburg in de categorie Beste originele compositie in televisieseries.

KABAM! won vorig jaar ook de hoofdprijs op Cinekid en onze docu Shadow Game werd afgelopen jaar bekroond met onder andere Prix Europa, Movies that Matter Award en Gouden Kalf voor beste lange documentaire.