Een aangrijpend paasverhaal met de zandtovenaar

KRO-NCRV en NPO Zapp presenteren een nieuwe editie van Pasen met de zandtovenaar. In dit programma wordt het aangrijpende paasverhaal op unieke wijze in beeld gebracht. Met indringende zandtekeningen van Zandtovenaar Gert van der Vijver en bijpassende songs, uitgevoerd door Jamai als Jezus, Soy Kroon als Judas en Anne Appelo als Maria. Het verhaal wordt verteld door presentator Klaas Van Kruistum.

KRO-NCRV vindt het belangrijk om jong en oud te verbinden rondom de krachtige boodschap van het paasverhaal uit de Bijbel: er is altijd hoop te vinden. Veel kinderen weten niet meer wat de betekenis is van het paasfeest. Met Pasen met de zandtovenaar wordt het tijdloze verhaal voor jong en oud visueel krachtig verbeeld. 

Paasverhaal
Jamai als Jezus
Paasverhaal
Soy Kroon als Judas

Forteiland IJmuiden, onderdeel van de Stelling van Amsterdam, is dit jaar het decor van Pasen met de zandtovenaar. Op deze historische plek komt het verhaal over vriendschap, verraad en vergeving tot leven. Een speciaal optreden is er van de jonge violist Diana Fakour, finalist van het Prinses Christina Concours. Liedjes zijn er van Nielson tot Ramses Shaffy en van Kenny B. tot Bach.

Paasverhaal
Anne Appelo als Maria
Paasverhaal
Klaas van Kruistum als verteller

Pasen met de zandtovenaar, zaterdag 3 april om 19.20 uur bij KRO-NCRV op NPO Zapp. Op eerste paasdag (zondag 4 april 14.00 uur NPO Zapp) en tweede paasdag (maandag 5 april om 12.10 uur op NPO 1 en om 15.00 uur op NPO Zapp) wordt de uitzending herhaald.