Een biertje drinken bij je toekomstige verpleeghuis

In het nieuwe seizoen van Anita wordt opgenomen loopt Anita Witzier mee in de ouderenzorg. Ze ziet hun dagelijkse realiteit, hoe pijnlijk die ook kan zijn. We geven een kleine teaser van de aflevering in Amsterdam.

In een levendige wijk aan de Dappermarkt ligt een echt Amsterdams verpleeghuis. Veel ouderen uit de buurt komen hier uiteindelijk te wonen. Vaak kennen ze het huis voor die tijd al, want het organiseert veel voor de mensen uit de buurt.

Anita maakt kennis met Astrid (72).  Een geboren en getogen Amsterdamse die sinds een paar maanden in het verpleeghuis woont. Door een aandoening lukt het haar niet meer om goed voor zichzelf te zorgen. Astrid kan haar nieuwe situatie moeilijk accepteren. 

Beeldend kunstenaar Henk (78) heeft door het open karakter van het huis bewust gekozen om hier te gaan wonen. Hij drinkt dagelijks een biertje met zijn nieuwe vrienden in de open inloop van het verpleeghuis. Zijn vrouw Kittie komt elke dag op bezoek en probeert zolang het nog kan Henk ’s avonds zelf naar bed te brengen. Maar dan breekt het coronavirus uit en gaat het verpleeghuis op slot voor bezoek. 

Anita wordt opgenomen, zondag 13 september om 21.15 uur bij KRO-NCRV op NPO 1