Ter ere van het winnen van de Four Freedoms Award door Sander de Kramer doneert KRO-NCRV een school aan Sanders’ Sunday Foundation. Peter Kuipers, directievoorzitter van KRO-NCRV, verraste Sander hier vanavond mee tijdens zijn NPO Radio 5 programma Zin in weekend!. De Sunday Foundation zet zich al jarenlang in door projecten op te zetten op vergeten plekken op aarde, waar mensen in nood verkeren maar waar niets aan gedaan wordt. Deze projecten helpen om de ergste nood te lenigen.

Peter Kuipers, directievoorzitter van KRO-NCRV: “Met deze KRO-NCRV school in Sierra Leone hopen wij daar aan bij te dragen. Het is een blijk van waardering voor het mooie werk van Sander en zijn foundation die mensen helpt in gebieden waar niemand naar hen omkijkt.”

KRO-NCRV steunt Sander en zijn Sunday Foundation in hun missie om kinderen, waar ook ter wereld, naar school te laten gaan.

Peter Kuipers, directievoorzitter van KRO-NCRV

Sierra Leone

Sander de Kramer reisde in 2007 naar Sierra Leone, dat door de Verenigde Naties was uitgeroepen tot de ellendigste plek op aarde. Diep geraakt door het leed richtte hij met Hugo Borst de Sunday Foundation op. Deze stichting biedt hulp op ‘vergeten plekken’ en zet projecten op om de ergste nood te lenigen: projecten van hoop. Zo haalde Sander in Sierra Leone kindslaven uit de diamantmijnen, nu gaan ze naar school.

De Four Freedoms Award wordt iedere twee jaar uitgereikt aan vrouwen, mannen en organisaties, die op inspirerende wijze invulling geven aan de Vier Vrijheden van Franklin D. Roosevelt: Vrijheid van meningsuiting, Vrijheid van godsdienst, Vrijwaring van gebrek en Vrijwaring van vrees. Sander krijgt de award woensdag 31 maart uitgereikt uit handen van voetbaltrainer Guus Hiddink. KRO-NCRV feliciteert Sander de Kramer met het winnen van deze mooie prijs.

KRO-NCRV’s Zin in weekend!, elke zaterdag tussen 18.00 en 20.00 uur op NPO Radio 5